0
Košarka

NBA: Novi poraz Lebrona, Memfis nastavio da ‘kida’

Objavljeno: 22.11.14 u 08:36

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrano čak 12 utakmica. U prvom meču večeri Orlando je posle preokreta pobedio Šarlot.

Ekipa sa Floride nakon prve tri deonice imala je rezultatski deficit od čak 23 poena. Međutim, razigrani Elfrid Pejton, Tobajas Haris i Nikola Vučević, doneli su Orlandu novi trijumf.

Crnogorski centar stigao je do svog 10. dabl-dabla u ovoj sezoni, pošto je meč završio sa 14 poena i 10 skokova. Mladi Elfrid Pejton, inače 10. pik s poslednjeg drafta, odigrao je sjajan meč sa 16 poena i 5 asistencija.

Košarkaši Finiks Sansa nadigrali su bespomoćnu Filadelfiju. Novu sjajnu rolu imao je rezervni plejmejker Sansa, Ajzea Tomas, koji je ubacio 23 poena uz 8 asistencija. 76ersi sada imaju svih 12 poraza u ovoj sezoni.

Ništa bolji od Filadelfije nisu Pistonsi. Ekipa iz Detroita noćas je odigrala svoj 13. meč u sezoni i upisala 10. poraz. Ovog puta od Atlante Hoks. Razigran je bio Džef Tig sa 28 poena i 6 asistencija.

Kada jedna ekipa pogodi dva puta trojku sa zvukom sirene na istom meču, onda ju je jako teško zaustaviti. Upravo to učinio je Toronto u susretu s Milvokijem, a sreću da dva puta pobedi sirenu imao je Lu Vilijams.

Rezervni bek Reptorsa bio je najzaslužniji za trijumf kanadskog tima sa 22 poena, a kvalitetno je odigrao i Grivas Vaskez koji je uz 11 poena upisao 6 asistencija sa klupe. Toronto dominira na istoku, trenutno je prvoplasiran na tabeli.

Memfis Grizlisi pre meča sa Bostonom imali su skor od 10-2. Nakon utakmice s „Keltima“ skor im se popravio na 11-2. Sjajno je odigrao Mark Gasol koji je izjednačio rekord karijere ubacivši 32 poena.

Ekipa aktuelnih NBA šampiona poigrala se sa mladom Minesotom Timbervulvs. Nemilosrdan je bio Toni Parker koji je ubacio 28 poena uz 5 asistencija. Na drugoj strani sjajno je odigrao bivši 1. pik s drafta 2013. godine, Entoni Benet, koji je ubacio 20 poena.

Košarkaši Oklahome Siti Tander, bez Kevina Duranta i Rasela Vestbruka, predstavljaju izuzetno lak plen za veliki broj NBA ekipa. Zapravo, stiče se utisak da bi i nejaka Filadelfija mogla da skine svoje prokletstvo poraza upravo u meču sa Tanderima.

Noćas im je skalp skinula ekipa Bruklin Netsa uz 23 poena Džereta Džeka sa klupe. Redži Džekson, koji je preuzeo ulogu lidera posle povrede dvojice superstarova ali i Perija Džounsa, imao je šut za pobedu svoje ekipe, ali je lopta otsela na prednjem obruču.

Lebron Džejms i drugovi noćas su odmerili snage sa Džonom Volom i drugovima. Uspešniji su bili igrači Vizardsa, a upravo Vol bio je najbolji u svom timu sa 28 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Na drugoj strani Lebron Džejms i Kajri Irving imali su po 22 poena, ali je to bilo premalo.

Ekipa Lejkersa noćas je proknjižila svoj 10. poraz u sezoni. Lejkersi su doživeli pravo poniženje u susretu sa Dalasom izgubivši sa čak 34 poena minusa. Katastrofalan meč imao je Kobi Brajant koji je iz igre šutirao tek 6-22 za ukupno 17 poena.

Na drugoj strani, Dalas je imao čak osmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, Novicki je briljirao šutirajući iz igre bezmalo perfektnih 8-10 za ukupno 23 poena.

Kenet Farid je sa 19 poena predvodio Denver u pobedi nad Pelikansima, Andre Igudala je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedi Golden Stejta nad Jutom i Demjan Lilard je sa 21 poenom bio najbolji u pobedi Portlanda nad Čikagom.

Rezultati:

Šarlot Hornets – Orlando Medžik 100:105
Filadelfija 76ers – Finiks Sans 96:122
Atlanta Houks – Detroit Pistosn 99:89
Toronto Reptors – Milvoki Baks 124:83
Memfis Grizlis – Boston Seltiks 117:100
Minesota Timbervulvs – San Antonio Spars 92:121
Oklahoma Siti Tander – Bruklin Nets 92:94
Vašington Vizards – Klivlend Kavalirs 91:78
Dalas Maveriks – Los Anđeles Lejkers 140:106
Denver Nagets – Nju Orleans Pelikans 117:97
Golden Stejt Voriors – Juta Džez 101:88
Portland Trejl-Blejzers – Čikago Buls 105:87

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter