0
Košarka

NBA: Klipersi slomili Majami, Kingsi lako s Bulsima

Objavljeno: 21.11.14 u 08:20

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas su na repertoaru bila tek dva meča. U prvom, ekipa Los Anđeles Klipersa lako je izašla na kraj sa Majami Hitom.

Aktuelni vicešampioni NBA lige bili su aktivni u meču tek priliko prvog sudijskog podbacivanja. Sve nakon toga bilo je njihova jurnjava za rezultatom čiji je jaz, iz trena u tren, bivao sve veći.

Klipersi su zaigrali snažno na krilima Blejka Grifina i Krisa Pola, pa ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje što se Majami našao u istorijskom zaostatku nakon prvih 12 minuta kada su imali minus od čak 24 poena.

Na taj način Majami Hit stigao je do negativnog rekorda, pošto nikada u istoriji nije posle prve četvrtine gubio sa tolikom razlikom. Srećom po njih, razigrao se Kris Boš koji je meč završio sa 28 poena i 7 skokova, pa je razlika smanjena.

Treći vezani meč Hit je počeo bez Vejda, treći vezani put startovao je Mario Čalmers, a drugi put uzastopno kvalitetnu rolu pružio je 24. pik s poslednjeg drafta, dvostruki NCAA šampion, Šabaz Nejper.

Na drugoj strani Blejk Grifin je ubacio 26 poena uz 7 skokova, isti broj poena imao je i CP3 sa još 12 asistencija. BG je demonstrirao svoj poboljšani šut s perimetra, pa je ubacio i jednu trojku iz dva pokušaja.

U drugoj utakmici večeri, ekipa Sakramento Kingsa pomrsila je konce Čikago Bulsima koji su, ponovo, bez povređenog Derika Rouza. Novu rolu vrednu ponosa ostvario je Demarkus Kazins.

Centar Kingsa, koji pretenduje za Ol-star sastav ove sezone, ubacio je 22 poena uz 14 skokova.

Rezultati:

Majami – LA Klipers 93:110
Sakramento – Čikago 103:88

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter