0
Košarka

NBA: Kobi uzalud ubacio 44, Baksi pobedili Hit

Objavljeno: 17.11.14 u 08:39

U nastavku takmičenja u NBA ligi, noćas je odigrano tek četiri utakmice. U prvoj, koja je završena još sinoć, Niksi su konačno pobedili.

Ekipa Derika Fišera upisala je neočekivani trijumf nad Klivlendom u drugom meču sezone i od tog trenutka vezivala je poraze kao na traci.

Sinoć se, na njihovu radost, razigrao Džej Ar Smit koji je odigrao najbolji meč u dosadašnjem toku sezone ubacivši 28 poena uz po 4 asistencije i uhvaćene lopte.

Isti košgeterski učinak dodao je Karmelo Entoni, pa su navijači u Medison Skver Gardenu konačno mogli kući da odu sa osmehom na licima.

U ekipi Denver Nagetsa istakao se povratnik u tabor ovog tima, Eron Afalo, koji je meč završio sa 18 poena.

U ponoćnom terminu ekipa Milvoki Baksa pobedila je Majami Hit za koji nije igrao Dvejn Vejd koji je odmarao zbog hroničnih problema sa kolenom.

Kris Boš je imao očajno šutersko veče šutirajući 2-17 iz igre, a ostatak tima Erika Spolstre to nije mogao da nadomesti. U pobedničkoj ekipi istakao se Brendon Najt sa 20 poena i 4 asistencije uz dve pogođene trojke u ključnim trenucima meča.

Košarkaši Oklahome i Hjustona priredili su navijačima jedan pravi duel iz Evrolige koji je završen sa minialnim brojem poena za NBA uslove.

U meču u kojem su Roketsi postavili negativni rekord franšize upisavši svega 9 poena u trećoj četvrtini najefikasniji bio je Džejms Harden koji je ubacio 19 poena uz očajan procenat šuta iz igre – tek 5-17.

Ništa bolje procente šuta nisu imali ni ostali igrači oba tima, pa je Dvajt Hauad, recimo, šutirao 4-14, dok je najefikasniji igrač Tandera, Redži Džekson iz igre gađao tek 3-11.

Napokon, u poslednjoj utakmici večeri Lejkersi su dočekali Golden Stejt. Ili, preciznije rečeno: Kobi Brajant je sam ugostio jedan NBA tim.

Nakon meča u kojem je iz igre šutirao tek 1-14 i u kojem je ubacio „mizernih“ 9 poena, Kobi Brajant je rešio da stvari ponovo uzme u svoje ruke. Susret je okončao sa neverovatnih 44 poena, uz šut iz igre 15-34, ali je to bilo premalo.

Raspoloženi Stef Kari pravio je čuda, ubacio je 30 poena, podelio je i 15 asistencija, i nije imao pravog takmaca. I to za manje od 30 minuta akcije. Kobi, koji je retko dodavao loptu svojim saigračima, ispalio je rafal od čak 12 šuteva za tri, a pogodio tek tri puta.

Na drugoj strani Voriorsi su sipali sa svih pozicija, imali su čak sedam igrača sa dvocifrenim učinkom.

Rezultati:

Njujork – Denver 109:93
Majami – Milvoki 84:91
Oklahoma – Hjuston 65:69
LA Lejkers – Golden Stejt 115:136

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter