0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

EVROLIGA: Teodosić najbolji asistent kola

Objavljeno: 15.11.14 u 10:47

Amerikanac Endrju Gaudlok proglašen je za najkorisnijeg igrača 5. kola grupne faze Evrolige, dok je srpski reprezentativac Miloš Teodosić još jednom bio najbolji asistent kola.

Košarkaš Fenerbahče Ulkera Endrju Gaudlok, zahvaljujući sjajnom nastupu, stigao je do laskavog priznanja najkorisnijeg igrača petog kola grupne faze elitnog košarkaškog takmičenja.
Amerikanac je blistao u duelu sa Bajernom.

Gaudlok je u četvrtak veče oborio rekord Evrolige pošto je iz 13 pokušaja postigao 10 trojki, a kada se tome doda da je još dva puta bio precizan za u šutu za dva poena i da je ostvario 3 skoka i 4 asistencije, jasno je zašto Gaudlok biva imenovan za MVP-a petog kola.

On je sa ukupno 34 poena participirao u pobedi Fenerbahčea nad Bajernom u gostima pa sa ukupnim indeksom korisnosti 40 nosi titulu MVP-a ispred Šejna Lavala (35) i Artsioma Parakuskog (30).

Član idealne petorke sa poslednjeg Svetskog prvenstva, Miloš Teodosić još jednom je bio najbolji paser „Starog kontinenta„. Kada su asistencije u pitanju naš košarkaš nema pravog takmaca, pa peto kolo završio za ogroman korak ispred provg pratioca, gledajući taj aspekat.

Plejmejker CSKA ostvario je 12 asistencija u novoj pobedi Moskovljana dok drugi asistent petog kola Danijel Heket upisao 9 dodavanja. Zanimljivo, posle pet odigranih kola Teodosić je najbolji paser Evrolige sa 8.4 dodavanja po utakmici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter