0
Košarka

SLIKA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Mališan uprkos leukemiji ostvario san i zaigrao u NBA (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.14 u 11:30

Amerikanci, barem u Srbiji, uglavnom slove za ljude koji su okrenuti karijeri i u čijim životima mesta za empatije nema baš mnogo.

Rudi-Gober-I-Klinac

Međutim, ono što se dogodilo mladom petogodišnjem dečaku po imenu Džej Pi Gibson, šalje u svet jednu sasvim drugu poruku.

Naime, ovaj mališan ni po čemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka. Osim po činjenici da se bori za sopstveni život vodeći ljutu bitku sa opakom bolesti – leukemijom.

Životni san ovog dečaka, poput mnogih drugih, bio je da, jednog dana, zaigra za neki od NBA timova. Međutim, snovi su jedno, ali koliko su oni realnost za ovog dečaka priča je koja je u najmanju ruku – upitna.

Kako bi, kakav god epilog borbe mladog Gibsona bio, ovaj mališan ostvario svoje snove, pobrinuli su se igrači Jute Džez.

Petogodišnjak nije dobio priliku samo da zaigra na parketu svoje omiljene ekipe, već je Juta donirala i određenu sumu novca za njegovo lečenje.

Gibson je ceo jedan dan proveo sa „Džezerima“ i ostvario svoje snove – ušao je u igru krajem treće četvrtine pripremnog meča u dresu sa brojem jedan i uz pomoć Rudija Gobera uspeo da zakuca na oduševljenje 10.000 navijača na tribinama.

Evo kako je sve to izgledalo:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter