0
Košarka

MUNDOBASKET: Srpkinje osme na svetu!

Objavljeno: 05.10.14 u 15:32

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je osma na svetu! Izabranice Marine Maljković poražene su u meču za sedmo mesto od Francuske sa 88:74 (19:20, 22:14, 19:19, 28:21). Ipak, osmo mesto u Turskoj najbolji je plasman za srpske košarkašice na planetarnim šampionatima u istoriji.

kosarkasice

Najbolja u našem timu u duelu sa Francuskom bila je Ana Dabović sa 19 poena, dok je Sara Krnjić meč završila sa 15. Na drugoj strani, Ana Kitiga je bila najzaslužnija za trijumf Francuskinja sa 16 poena, dok je Helena Sijak dodala poen manje.

U prvoj četvrtini viđena je velika borba, a taj period završen je vođstvom našeg tima sa 20:19. U nastavku, selekcija Francuske je odigrala znatno bolje, napravila preokret i zadržala prednost.

Drugo poluvreme donelo je istu sliku, iako su srpske košarkašice u nekim trenucima uspevale da se približe, nisu uspele da naprave preokret i morale su da se zadovolje osmim mestom na svetu.

Naš tim je u doigravanju prethodno izgubile od Kine, a u četvrtfinalu bolja od njih je bila selekcija Turske.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter