0
Košarka

MALO MU PARA: Minesota spremila povišicu za Rubija

Objavljeno: 24.09.14 u 11:40

Reprezentativac Španije i startni plejmejker Minesote Timbervulvs, Riki Rubio, kao što je poznato od ranije, tražio je od ovog kluba maksimalni, petogodišnji ugovor kojim bi inaksirao sumu od oko 84 miliona dolara.

Ricky+Rubio

Dosta oprečnih stvari se moglo pročitati vezano za materijane aspiracije Rikija Rubija. Naime, njegov košarkaški agent insistirao je na tome da, ukoliko ga generalni menadžer Timbervulvsa Flip Sanders, zaista želi u timu – posegne za klupskim džepom i „otvori se“ za platu on nimalo malih 84 miliona za pet sezona.

Sam Riki Rubio, sa druge strane, ostao je zakopčan kada su ga novinari upitali koliku platu želi. On je čitav posao oko plate svalio na leđa svog košarkaškog agenta na taj način želeći i dalje da ostane skromni španski momak sa retkim brčićima.

Međutim, kako stoje stvari, čelnici Minesote nemaju nikakvu nameru da ovom sjajnom asistentu sa upitnim kvalitetom šuta s perimetra, daju toliko dramatičnu povišicu. Kako se saznalo, Sanders je spreman da sa Rubiom potpiše četvorogodišnji ugovor „težak“ 42 miliona dolara, prenose izvori.

Naravno, rupa duboka 42 miliona „kilometra“ (čitaj 42 miliona dolara), koliko je manju ponudu dobio Rubio, može da napravi probleme u pregovorima. Ipak, Rubio je u više navrata isticao „svoju lojalnost“ te ostaje da se vidi hoće li ostati „lojalan“ i za manje novca.

Izvori dodaju da će, izvesno je, njegov agent i dalje nastaviti da vrši pritisak na čelnike Minesote da „podebljaju“ svoju ponudu. Pogotovo nakon činjenice da je tim ostao bez dosadašnjeg franšiznog igrača, Kevina Lava.

Riki Rubio je prošle sezone beležio po 9,5 poena, 8,6 asistencija, 4,2 skoka i 2,3 ukradene lopte.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter