0
Košarka

KAO RADULJICA: Andrej Bleč napustio NBA i otišao u Kinu

Objavljeno: 20.09.14 u 19:36

Prošlosezonski centar Bruklin Netsa, reprezentativac Filipina Andrej Bleč, odlučio je da krene stopama Miroslava Raduljice i napusti NBA ligu kako bi se obreo u kineskoj CBS ligi.

Cleveland Cavaliers v Brooklyn Nets

Jedan od najboljih igrača na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Španiji dobio je ponudu za jednogodišnji ugovor koja je „teška“ čak 2,5 miliona doalra. On će sledeće sezone braniti boje Falijng Tajgersa.

Na taj način on će napraviti identičan korak kao Miroslav Raduljica koji je prošlu sezonu proveo u NBA, a od ove će igrati u Kini.

Andrej Bleč ima veliko iskustvo iz američke profesionalne lige na svetu. On je u NBA stigao 2005. godine pravo iz sredjne škole, kao 49. pik s drafta u izboru Vašington Vizardsa.

Boje „Čarobnjaka“ branio je do 2012. godine, kada se preselio u Bruklin. Tokom prošle sezone igrao je odlično prosečno beležeći po  11,2 poena i 5,3 skokova.

Na nedavno završenom Mubdobasketu Bleč je dominirao beležeći po 21,2 poena i 13,8 skokova po utakmici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter