0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Znate li koji naš igrač je najmanje, a koji najviše poražen od Amerikanaca?

Objavljeno: 15.09.14 u 01:25

Selektor Aleksandar Đorđević je u finalnoj utakmici Mundobasketa pružio priliku svim igračima koji se nalaze u „rosteru“ i to ne po neku sekundu već su najmanje igrali Simonović, Katić i Birčević koji su na parketu proveli nešto više od po osam minuta.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Iako je košarka kolektivni sport i pojedinac je podređen ekipe kada se pogleda ukupna statistika naš najbolji igrač je bio Nikola Kalinić koji je skupio 19 indeksnih poena, ali je jedan drugi igrač imao najbolju +/- statistiku.

Naime, kada se u igri nalazio Vladimir Štimac Amerikanci su napravili najmanju razliku odnosno od ukupno 37 poena (129:92)  kada je centar Bajerna bio na parketu (11:33 minuta) SAD je imao plus od samo četiri poena.

U toj kategoriji su uspešni već spomenuti Birčević (-5) i Simonović (-6), a zanimljivo je da su Amerikanci naveću razliku naparvili kada se na terenu naalzio jedan od dvojice napih najefikasnijih igrača – Nemanja Bjelica (-29).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter