0
Košarka

FOTO: STARSPORT

JUNAK POSLEDNJE POBEDE NAD AMERIMA: Ne treba da igramo „ran end gan“ košarku!

Objavljeno: 14.09.14 u 10:15

On zna kako se razbijaju Amerikanci. Svojim trojkama Milan Gurović je utišao Arenu u Indijanapolisu i trasirao put tadašnje Jugoslavije ka svetskom tronu. Razbio je tada „drim tim“, a sada je u intervjuu za Sport otkrio recept za pobedu nad selekcijom SAD i poslao poruku „orlovima“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Popularni Čiča se prvo osvrnuo na atmosferu pred početak meča sa „drim timom“.

– Na istezanju sam se nešto zagledao u jednu tačku, Pešić mi prilazi, po običaju, da da savet. Pita me što sam se zablenuo, odgovaram mu: „Kouč, opusti se, razbićemo ih…“ Kasnije se potrefilo da sam ubacio te trojke kada je trebalo. Zapanjujuće je bilo što su Amerikanci od 12 imali sedam ili osam ol-star igrača poput Redžija Milera, Pola Pirsa, Majkla Finlija, Šona Meriona, Bajrona Dejvisa… Zato je ta pobeda bila još veća! Kako je Pešić pre neki dan rekao ‘Springfild je odmah pored Indijanopolisa, a tamo je stvorena košarka’. Dakle, dobili smo ih u kolevci najlepše igre. Bili smo veliki tim – počeo je priču Gurović.

Sjajni šuter je otkrio recept za pobedu nad Amerikancima.

– Imali smo Divca, koji je dobro otvorio meč, vodio nas i bodrio na psihološkom planu, ulivao nam samopouzdanje. Onda je mene krenuo šut… Voleo bih da večeras gledam reprizu tog Indijanopolisa. Zato poručujem našim sjajnim momcima – Sledite duh svojih predaka! Oni su apsolutni favoriti, sve su pobeđiivali sa po 30 razlike, što dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. Ipak, mi Srbi imamo dovoljnu dozu drskosti i bezobrazluka, da im se suprostavimo – optimista je popularni Čiča.

Gurović je takođe istakao da ga ova generacija košarkaša Srbije podseća na onu zlatnu iz 2002. godine.

– Pa podsećaju, stvarno i oni deluju kao tim. Setite se da smo mi 2002. godine imali različite junake, u svakom meču bi iskočio neko drugi. Čini mi se da je tako i sada, da momci žive i dišu kao jedan. Stvarno su dobar kolektiv, iz kojeg kvalitet dolazi do izražaja. Teodosić i Bjelica su sjajni igrači, sviđa mi se kako igra Kalinić, Bogdanović je vanserijski, Sale je sve to lepo uklopio… Teo je sazreo kao igrač, pet-šest godina je u Evroligi, igra trezveno, pametno, iskusno, ne srlja, što kaže Đorđević on je MVP. Raduljica je odličan, Kalinić i Marković cepaju odbranu… Kažem, cela ekipa funkcioniše kako treba. Zna se šta ko radi.

Za kraj Gurović je dao savet srpskim košarkašima pred večerašnje veliko finale.

– Ne treba da igramo njihovu „ran end gan“ košarku, imaju jake, brze i mobilne centre. Ne smem da ulazimo u jurnjavu po terenu i da im damo da otvaraju kontre, jer su tu neprikosnoveni. Treba da ih umrtvimo, pa da probamo da nametnemo naš ritam. Nemamo šta da izgubimo! Već smo mnogo dobili, a možemo još više. Šta god da bude, ovi momci zaslužuju Skupštinu, da ih narod pozdravi kako i dočeka kako dolikuje junacima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter