2
Košarka

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ NAZVAO RAŠKOVIĆA LAŽOVOM I IDIOTOM: Murić hoće kod nas, ali…

Objavljeno: 08.09.14 u 16:02

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u ponedeljak da slovenački košarkaš Edo Murić želi da dodje u klub za skromne uslove, ali je naglasio da ti skromni uslovi treba prvo da se obezbede.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vujošević se u izjavi agenciji Beta ponovio da je klub u teškoj finansijskoj situaciji i pod zabranom registracije igrača iz inostranstva po odluci Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) zbog duga prema Jaki Klobučaru, za šta direktno krivi njegovog menadžera Aleksandra Raškovića.

– Murić hoće da dođe u Partizan pod relativno skromnim uslovima. Normalno, klub treba da skloni BAT i da obezbedi te skromne uslove ako hoće da se takmičimo u Jadranskoj ligi i domaćem šampionatu. Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita su se pojačali, a Cibona se rehabilitovala i naša uprava mora da pronadje načina da stvori minimum uslova, rekao je Vujošević agenciji Beta.

On je, međutim, ocenio da klub treba prvo da se izbori sa BAT-om. Vujošević je ranije kazao da je Rašković „prevario“ predsednika Partizana Predraga Danilovića revizijom ugovora.

Prema Vujoševićevim rečima, Partizan je potpisao reviziju ugovora prema kome bi umesto početnih 38.000 evra duga i 10.000 bonusa klub dugovao 138.000 evra ako se ne plati na vreme.

– Menadžer je tvrdio Daniloviću da je to stvarno pro forme i dobijanje vremena da bi klub izbegao BAT. Kada je Partizan došao do nekog novca, igrač je iskoristio činjenicu da je isteklo vreme predviđeno revizijom ugovora i tražio novac koji nije zaradio, iako je bilo obećano da je to samo pro forme. Menadžer je tada počeo da se pravi nevešt i pustio priču da mu više nije menadžer, što nije tačno, rekao je Vujošević.

Košarkaški klub Partizan godinama je u finansijskoj krizi i javno je poznato da igračima mnogo kasni u isplati zarada, ali i da se očekuje od novih košarkaša da po dolasku u klub to prihvate, jer znaju da će posle igranja sa crno-belima zaraditi znatno više.

Istaknuti košarkaški menadžer je na društvenim mrežama citirao rimskog državnika Cicerona što je dodatno iziritiralo Vujoševića koji nije štedeo Raškovića u svom daljem izlaganju.

– Neko je tom idiotu rekao o Ciceronovom govoru, u kome je napravio aluziju na mene i silno me izvređao, ali nigde nije odgovorio da li jeste ili nije tačno da je prevario Danilovića i od de fakto duga od 48 hiljada evra napravio dug od 138 hiljada evra. Niti je on Ciceron, niti sam ja Katilina. Neka odgovori da li je prevario Danilovića ili ne kada je u pitanju slučaj Klobučar. To što na to ne odgovara, već koristi citate koje posle pola sata skida sa Tvitera, a u međuvremenu obavesti prijatelje novinare da je to postavio, bolje od bilo kakvog citata pokazuje o kakvom je čoveku reč. U istom govoru, Ciceron kaže ‘o tempora! o mores!’, „kakvih li vremena! kakvih li običaja!’. To najbolje definiše ovaj slučaj“, rekao je Vujošević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter