0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Brazil razbijao, Teo psovao, Srbija se vratila i na kraju izgubila (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.14 u 20:00

U šokantnom meču koji ni Hičkok ne bi mogao da režira, reprezentacija Srbije poražena je od Brazila 81:73 (23:16, 25:16, 12:32, 21:9) i sa četvrtog mesta će igrati u osmini finala Svetskog prvenstva. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Svašta smo vudeli u Granadi. Brazil nas je u prvom poluvremenu demolirao, vodio sa „+18“ i posle 20 minuta iznervirao. Teodosić je besan svašta rekao saigračima  i trgnuo ih. Ali samo trenutno. Vodila je Srbija sa „+4“ pred poslednju četvrtinu, a potom sve dobro bacila niz vodu.

Postigli su 32 poena u trećoj deonici, a onda, kada je to bilo najpotrebnije, ubacili samo devet. Brazil je bio koncentrisaniji i na kraju zasluženo slavio. Overio drugo mesto na tabeli i lakšeg protivnika u borbi za četvrtfinale.

Pred četom Aleksandra Đorđevića je mnogo teži posao, a to je da srede glave i sačekaju sledećeg rivala. Ne Španiju, jer taj meč za nas neće imati rezultatski značaj.

Tok utakmice:

1/4 Nije dobro počelo po „orlove“.  Posle vođstva 4:3, Brazil je napravio seriju 9:0 i poveo sa 12:4.  Nezaustavljivi za našu odbranu bili su Barbosa koji ubacio šest ponea i Ilario sa pet koševa.  Najveću prednost Brazil je imao 16:6, ali se naš tim trojkom Birčevića i poenima Teodosića vratio na podnošljiv „minus“. Na kraju prve četvrtine „karioke“ su vodile sa  23:16.

2/4 Tamo gde su stali u prvoj, Brazilci su nastavili u drugoj četvrtini. Garsija je odmah pogodio trojku za +10. Dugo je ta prednost stajala na semaforu, da bi tri minuta pre kraja druge četvrtine Đovanoni i Garsija našim rivalima doneli 17 poena prednosti. Bjelica je spustio na 15, ali je Đovanoni pogodio novu trojku i doneo Brazilu maksimalnih „+18“. Ponovo je precizan bio Bjelica, ali su „karioke“ uzvratile trojkom Viere. Krstić i Marković su smanjili na „-14“, ali je velikim propustom odbrane Barbosa u poslednjoj sekundi pogodio za konačnih na poluvremenu 48:32 za Brazil.

3/4 Posle prvog poluvremena strave i užasa usledila je „bajka“ u  režiji košarkaša Srbije. Brazilci su tokom meča vodili sa „+18“, a na kraju treće četvrtine naš tim je vodio 64:60. Odigrala je četa Aleksandra Đorđevića deset minuta za pamćenje. „Orlovi“ su ni manje ni više ubacili čak 32 poena. Teodosić je prvo dobro „isprozivao“ saigrače tokom tajm-auta, a potom zajedno sa Bjelicom, Raduljicom, Bogdanovićem i Markovićem je rezbio Brazilce. Stigli smo prvo do „-6“ 48:54, a posle dva minuta bilo je 59:55 u korist „orlova“. Podigli su se naši momci, stabilizovali su se u napadu i u odbrani i sa „+4“ (64:60) ušli u poslednju četvrtinu.

4/4 Ni Hičkok ne bi režirao ono što smo večeras videli u Granadi. Gubio je naš tim sa 18 razlike, a potom pred poslednju četvrtinu stigao do „+4“. I kada smo svi mislili da je to to, usledio je novi šamar. Naš tim je za deset minuta ubacio svega devet ponea, što je više nego sramotno, pogotovo ako se uzme u obzir da smo prvi poentirali trojkom Simonovića. Povela je Srbija sa 67:60 i tu završila meč. Brazil je zaigrao poput „tornada“ i počistio naše igrače sa terena. Usledila je serija „karioka“ 10:0 za vođstvo 70:67, a potom Brazil iz minuta u minut povećava prednost. Raduljica je promašio dva slobodna bacanja, a Spliter sa duge strane pogodio za 72:67. Vratila se Srbija trojkom Teodosića minut i 28 pre kraja 71:74, ali je Viara odmah uzvratio istom merom i stavio tačku na pitanje pobednika. Do kraja Brazil je samo uvećao prednost i zasluženo slavio sa 81:73.

Srbija – Brazil 73:81 

Hala u Granadi. Gledalaca: 5.000. Sudije: Hristodolu (Grčka), Majberi (Australija) i Veland (Kanada)

SRBIJA: Teodosić 14, Simonović 3, Jović 2, Bogdanović 8, Bjelica 8, Marković 10, Kalinić, Birčević 8, Krstić 7, Raduljica 11, Katić 0, Štimac 2.
BRAZIL: Mačado 0, Neto 2, Hetšemir 0, Tejlor 2, Garsia 6, Uertas 6, Barbosa 16, Varežao 4, Đovanoni 7, Hilario 7, Viera 21, Spliter 10.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter