0
Košarka

MUNDOBASKET: Srbija danas odmerava snage sa Brazilom

Objavljeno: 03.09.14 u 10:08

Reprezentacija Srbije će, danas od 18:00 sati u utakmici u Granadi, ukrstiti koplja sa selekcijom Brazila u okviru četvrtog kola Grupa A Svetskog prvenstva.

Miroslav-Raduljica-Srbija-Pad-Fiba

Orlovi“ su u prva tri meča pobedili Iran i Egipat, ali su doživeli nesrećni poraz od selekcije Francuske. Identičan učinak imaju Brazilci koji su savladali pomenutu Francusku i Iran, ali su poraženi od Španije.

Za našu seleciju ovaj duel ima specifičnu vrednost. Naime, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića moraju da pokušaju da pobede „karioke“ sa više od „pola koša“ prednosti.

Naime, u tom slučaju bi Srbija izbegla eventualno treće mesto, a samim tim i potencijalni okršaj sa Španijom u 1/4 finalu aktuelnog Svetskog prvenstva.

Ipak, identične ambicije imaju i Brazilci o čemu je posvedočio i centar Klivlend Kavalirsa Anderson Varežao:

– Znamo da Srbija ima dobar tim i dobru igru, očekuje nas teška utakmica. Moramo dobro da se spremimo za taj duel. U prve tri utakmice četvrte četvrtine su nam bile loše i to moramo da promenimo u narednoj utakmici, koja je najvažnija jer je sledeća – rekao je Varežao.

Svestan snage rivala je i srpski selektor Alekandar Đorđević:

– Brazil je izuzetno ozbiljna ekipa, ima kvalitet, kažu da su došli da osvoje medalju i mislim da su jedni od glavnih kandidata. Idemo da odigramo dobru utakmicu, takmičarsku protiv snažne ekipe. Spremićemo se dobro, rekao je Đorđevic.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter