0
Košarka

MUNDOBASKET: SAD deklasirale Finsku, Španija nokautirala Iran

Objavljeno: 30.08.14 u 23:55

U poslednje dve utakmice prvog dana Svetskog prvenstva u Španiji nije bilo nikakvih iznenađenja. Prvi favoriti šampionata, SAD i Španija, ubedljivo su savladali rivale, Finsku i Iran.

Mundobasket logo

Najpre su na teren, od 21:30 sati u okrviru Grupe C, u Bibau, izašli Amerikanci. Četa Majka Križevskog doslovno se poigrala sa Fincima za koje nije igrao povređeni lider i NBA igrač, Džef Tejlor.

Kao nošeni transom, Amerikanci su pritisli Fince i na kraju slavili rezultatom 114:55. Najbolji pojedinac u taboru pobednika bio je Ol-star Pelikansa, Entoni Dejvis koji je ubacio 17 poena i uhvatio 4 skoka.

Fantastični šuter Golden Stejta, Klej Tompson, terorisao je sa svih pozicija i na kraju je okončao meč kao najefikasniji igrač oba tima sa 18 poena uz šut iz igre 7/10.

U drugom meču od 22:00 sata, u okviru Grupe A, u Granadi, selekcija domaćina slomila je nejaki Iran rezultatom 90:60.

„Crvenu furiju“ je predvodio neverovatni Pau Gasol koji je meč završio sa čak 33 ubačenih poena i uz 8 skokova. Neverovatnu dominaciju centarske linije Španci su krunisali kroz dabl-dabl Marka Gasola koji je meč završio sa 15 poena i 10 skokova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter