0
AdmiralBet ABA Liga

„Cibona ima pravo da zna kojim će smerom krenuti“

Objavljeno: 18.08.14 u 16:59

 

Direktor Cibone Aco Petrović rekao je da četvorica bivših igrača, zbog kojih je klub u blokadi, do petka moraju da se izjasne da li će prihvatiti isplatu od 50 odsto dugovanja i naknadno 25 odsto od preostalih potraživanja.

aco petrovic

– Ponuda Cibone je na stolu još tri dana. Ako do petka ujutro ne budemo imali odgovor, Cibona se okreće jedinom preostalom scenariju. Igračima je ponuđena isplata 50 posto svih dugova, glavnice, kamata i troškova pokretanja postupka kod FIBA. Taj iznos bi na njihove račune trebao bio uplaćen do 1. septembra – rekao je Petrović, prenela je Hina.

– Ostatak ulazi u proces koji bi bio definisan datumima, a zatim bi im se isplatilo još 25 posto od preostalih potraživanja. Od prvog do današnjeg dana smo nudili isto. Možda je neko stekao utisak da se nešto više može iščupati, ali novca više nema. Ovog trenutka Cibona raspolaze sa ta četiri miliona kuna za rešavanje blokade na FIBA – dodao je on.

Petrović je pre 11 dana prihvatio mandat za spas Cibone i verovao je da će imati rešen problem blokade kluba pri FIBA, aktiviranu od četvorice bivših igrača – Marka Tomasa,Damira MarkoteGorana Vrbanca i Gordana Giričeka, kojima je klub ostao dužan osam miliona kuna (više od milion evra).

Petrović je istakao da nakon nekoliko rundi pregovora, nije dobio pozitivan odgovor na ono što im je ponuđeno.

– Cibona ima pravo da zna kojim će smerom krenuti. Opcija A, ako nema blokade FIBA, radimo na jedan način, a opcija B, ako se ne dogovorimo, pravnici i finansijski stručnjaci će reći kojim putem će Cibona krenuti. Što se potražilaca tiče, to je kudikamo lošija opcija od ovih 75 odsto koji su ovog trenutka na stolu – rekao je Petrović.

Nakon vesti da je Cibona dogovorila isplatu dugova s bivšim plejmejkerom AmerikancemDžerelom Blesingejmom, pojavile su se spekulacije da Cibona više računa vodi o stranim, nego o domaćim igračima.

– To nije tačno. On je bio izrazito korektan pošto je mogao da se pojavi prvog dana priprema i da aktivira ugovor za sledeću sezonu, ali to nije uradio. Odrekao se ugovora vrednog 240.000 dolara i na taj način skinuo Ciboni omču oko vrata – rekao je bivši trener Cibone.

Petrović je istakao da je spreman za sve rasplete.

– Spreman sam i na jednu i na drugu opciju. Prva je mnogo lakša i operativnija. U opciji B moram ponovo da razgovaram s ljudima s kojima sam već razgovarao i da vidim da li se menja njihova pozicija, što se tiče ulaska u klub kroz funkciju u Upravnom odboru. To je duži i trnovitiji put, ali i to je tunel koji ima kraj – rekao je Petrović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter