0
Košarka

Srbija odustala od organizacije EP 2015. godine

Objavljeno: 01.08.14 u 11:07

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evrobasketa 2015. godine.

DEJAN BODIROGA I DRAGAN DJILAS

Bivši gradonačelnik Beograda i aktuelni predsednik KSS je ovu informaciju saopštio u intervjuu dnevnom listu „Blic“.

Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno preko dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku“, kazao je Đilas.

Prvenstvo Evrope bilo je planirano da se održi u Ukrajini, međutim, zbog građanskog rata koji plamti u ovoj zemlji, ona je morala da se povuče.

Prvi čovek KSS je dodao da je malo verovatno da bi Srbija, sve i da je ostala kao kandidat, izuzetno teško došla do domaćinstva EP zbog želje Francuske da i ona bude zemlja-domaćin.

„Prvenstvo će verovatno uzeti Francuzi, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu kapaciteta 30.000 mesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosečnom cenom karata od 40 evra“, dodao je Đilas.

 

hotsport.rs

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter