0
Košarka

Juniori deklasirali Rusiju na startu EP

Objavljeno: 24.07.14 u 19:37

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope u Turskoj, savladavši u prvom kolu D grupe selekciju Rusije sa 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9).

srbija

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su od samog početka odigrali veoma angažovano i odgovorno, a već početkom drugog poluvremena definitivno su srušili otpor rivala.

Do ubeljivog trijumfa Srbiju su predvodili Ostojić i Lazarević sa po 13, Pavlović sa 11 i Vučetić sa 10 poena, dok je kod Rusa najefikasniji bio Karpenkov sa 15.

– Žestokim tempom slomili smo otpor selekcije Rusije i došli do veoma važne startne pobede. Imali smo puno kontranapada, postigli veliki broj lakih poena, što je uz vrlo dobru odbranu bilo presudno na ovom meču – rekao je selektor Bućan.

Momke u drugom kolu, u petak od 13.00nsati očekuje daleko teži dueli sa Crnom Gorom.

– Imali smo problema sa ofanzivnom skokom rivala u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku utakmice i to uspeli da rešimo. Zbog ubedljivog vođstva bili smo u mogućnosti da maksimalno sačuvamo od faulova i umora naše visoke igrače koji će biti daleko potrebniji u nastavku šampionata – zaključio je Bućan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter