0
Košarka

Mlade košarkašice trijumfalno do četvrtfinala EP

Objavljeno: 09.07.14 u 20:10

Reprezentacija Srbije, igračice do 20 godina starosti, savladala je selekciju Holandije u trećem kolu grupe „F“, Evropskog prvenstva u Italije i potvrdila plasman u četvrtfinale. Izabranice selektora osvojile su prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe „E“ (najverovatnije selekcijom Letonije). U poslednjem meču grupne faze turnira naš mladi tim se pokazao u najboljem izdanju na šampionatu, odličnom igrom već sredinom druge četvrtine rešio sve dileme oko pitanja pobednika i na kraju stigao do uverljivog trijumfa: Srbija U20 – Holandija U20 63:52 (17:14, 19:10, 19:12, 8:16).

Košarka

Imao je čudan tok početak utakmice u Udinama. Selekcija Holandije delovala je ubedljivije i sigurnije na samom startu, uspela da povede 14:9. Međutim, u narednih sedam minuta na terenu je postojao sam jedan tim – Srbija. Izabranice selektora Poleneka su dominirale terenom, napravile furioznu seriju 19:0 i povele sredinom druge četvrtine sa 28:14. Posebno inspirisan naš tim je bio u defanzivnim zadacima, jer rivala sveo na skromnih 22% šuta iz igre.

Pokušale su Holanđanke na sve načine da promene odnos snaga na terenu, naprave preokret u drugom poluvremenu i pokušaju da izbegnu eliminaciju sa šampionata. Na kraju treće četvrtine bilo im jasno da od toga nema ništa. Srbija je nastavila sa izvanrednom, pre svega kolektivnom igrom na obe strane terena što je u 28. minutu rezultiralo vođstvo od 21. poena prednosti – 53:32. Sasvim razumljivo do kraja susreta došlo je do malog opuštanja u redovima naše selekcije, što je rival iskoristio da samo donekle ublaži poraz – 63:52.

„Evidentno je igramo sve bolje i bolje. Forma nam je u usponu, što naravno utiče i na samopouzdanje. Holandiji je ovo bila presudna utakmica za plasman u četvrtfinale, ali mi smo odigrali daleko borbenije sa više motiva. Početak nije bio najbolji, ali smo posle toga odigrali zaista na visokom niovu. Kao i uvek sve je polazilo iz odbrane koje više od tri četvrtine sjajno funkcionisala. Ne razmišljajmo o protivniku u četvrtfinalu, obećavamo samo veliku borbu u kojoj ćemo pružiti maksimum“ – uverava Igor Polenek, selektor ženske U20 reprezentacije Srbije.

„Ovo je bila veoma važna pobeda, jer nam je garantovala prvo mesto i možda nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Držali smo dobar ritam većim delom meča, igrali dobro u odbrani što je bilo presudno da savladamo veoma kvalitetnu selekciju Holandije. Ispunili smo cilj, plasirale se među osam najboljih ekipa u Evropi. Međutim, ova ekipa želi i može više, bar do polufinala“ – ističe Aleksandra Crvendakić.

SRBIJA U20: Ćorda 9, Crvendakić 13, Vidaković, Nikolić, Stepanović, Topuzović 6, Stanaćev 11, Vučković 14, Janković 10, Mandić, Stanković, Bošković.

HOLANDIJA U20: Hoveling, Van Ven 2, Herešop, Gujt 12, Klerks 6, Šoen, De Jonge 2, Slim 6, Trefers 16, Vonk, Zapej 8, Kanengiter.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter