0
Košarka

Poraz bez posledica mladih košarkašica

Objavljeno: 05.07.14 u 20:49

U utakmici bez rezultatskog značaja, reprezentacija Srbije, igračice do 20 godina starosti, doživela je poraz od selekcije Švedske u okviru trećeg kola grupe „C“ Evropskog prvenstva u Italiji. Činjenica da je naš mladi tim još pre ovog duela osigurao prvo mesto u grupi, obezbedio plasman u drugu fazu šampionata sa maksimalna četiri boda, omogućio je selektoru Igoru Poleneku da smanji minutažu mnogim izabranicama, a Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković uopšte ne uvodi u igru. Rival je to znao da iskoriti, a pre svega zahvaljujući boljem skoku i sjajnom šutu za tri poena na početku susreta dođe u Udinama do sasvim zaslužene pobede: Srbija U20 – Švedska U20 63:75 (11:27, 11:6, 22:20, 16:12).

kosarka-lopta01

Ostale su naše reprezentativke zatečene impresivnim početkom selekcije Švedske koja je uvodnim minutima pogodila prvih šest šuteva za tri poena. Čak tri puta iza linije 6,75 bila je precizna Anita Ilić za ubedljivo vođstvo rivala od 27:11 na isteku prve četvrtine. Do kraja prvog poluvremena Srbija je znatno podigla nivo igre u odbrani, zaustavila dalekometnu paljbu protivnica, smanjila broj grešaka i izgubljenih lopti, ali zbog problema u napadačkim akcijama zaostatak posle 20 minuta igre i dalje je bio dvocifren – 22:33.

Drugo poluvreme počelo je serijom Šveđanki od 7:0 za rekordno vođstvo od 40:22 u 22. munutu. Od toga trenutka naš mladi tim zaigrao je daleko bolje i preko Sanje Mandić i Aleksandre Stanaćev koje su bile zaslužne za tri pogođene trojke uspeo da bitno smanji zaostatak i prepolovi prednost rivala na isteku trećeg kvartala – 44:53. Dosta su se trudile izabranice selektora Poleneka u finalnoj deonici, uložile puno snage i energije, ali nisu uspele bitnije da promene situaciju na terenu i dostignu prednost razigrane skandinavske selekcije – 63:75.

„Rezultatski meč nije imao značaja, ali poraz svakako boli, jer smo došli na šampionat da probamo da pobedimo svaku ekipu. Igrali smo bez Aleksandre Crvendakić i Dragane Stanković, dok je Kristina Topuzović provela u igri manje od osam minuta. Suvišno je pričati koliki one imaju uticaj na našu igru. Želeli smo da ih sačuvamo za mnogo važnije mečeve protiv Holandije, Poljske i Belorusije sa kojima ćemo voditi bitku za plasman u četvrtfinale. Pobeda selekcije Švedske je sasvim zaslužena. Meč je odlučen praktično u prvoj četvrtini u kojoj smo primili 27 poena. Svakako da ćemo analizirati ovaj susret i izvući određene pouke koje će nam puno značiti u nastavku takmičenja“ – istakao je Igor Polenek, selektor ženske U20 reprezentacije Srbije.

SRBIJA U20: Ćorda 8, Crvendakić, Vidaković 5, Nikolić, Stepanović, Topuzović 5, Stanaćev, Vučković 10, Janković 7, Mandić 16, Stanković, Bošković 2.

ŠVEDSKA U20: Lingren, Ilić 18, Klajeson 15, Iderštal, Hanson 17, Moding 2, Johanson, Linden 2, Hersler, Jakovljević 7, Gebremeskel,

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter