0
Košarka

Tim Dankan postavio plej-of rekord po broju dabl-dablova

Objavljeno: 09.06.14 u 12:36

Jedan od najboljih krilnih centara u istoriji NBA lige, košarkaš San Antonio Sparsa Tim Dankan postavio je noćas plej-of rekorda po broju uhvaćenih dabl-dablova tokom karijere.

Tim Dankan

Košarkaši Majami Hita noćas su izjednačili rezultat u finalnoj seriji NBA lige pošto su u „AT&T Centru“ pobedili domaće San Antonio Sparse rezultatom 98:96.

Iako je meč prošao u apsolutnom znaku Lebrona Džejmsa koji je utakmicu završio sa čak 35 poena i 10 skokova, krilni centar Sparsa, 38-godišnji veteran Tim Dankan, ispisao je nove stranice plej-of istorije.

Naime, košarkaš franšize iz Teksasa meč je okončao sa učinkom od 21 poen i 15 skokova, čime je ujedno proslavio svoj 157. dabl-dabl u post-sezoni.

Na taj način popularni „Big Fundamental“ je izjednačio NBA plej-of rekord po broju dabl-dablova u plej-ofu koji je do sada bio u rukama legenarnom Medžika Džonsona.

Sjajnom Timu Dankanu bilo je potrebno tek 231 utakmica u plej-ofu da bi stigao do ovog značajnog jubileja.

Tim Dankan, koji je u NBA ligu stigao 1997. godine kao 1. pik s univerziteta Vejk Forest, bliži se i plej-of rekordu po broju ukupno odigranih minuta.

Popularni „Timi Di“ se nalazi nadomak najboljem strelcu svih vremena, Karim Abdulu-Džabaru za petama, kada je reč o ovoj statističkoj kategoriji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter