0
Košarka

Sećanje na Dražena Petrovića (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.14 u 16:25

Pre tačno 21 godinu, na današnji dan, preminuo jedan od najboljih igrača u istoriji jugoslovenske košarke Dražen Petrović. Tog 7. juna 1993. godine poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Denkendorfa u Nemačkoj.

drazen-petrovic

Dražen je karijeru započeo u rodnom Šibeniku, a prvi uzor bio mu je brat Aleksandar Petrović. Posle četiri godine u Šibenki, Dražen je četiri godine proveo u Ciboni, s kojom je postao evropski prvak. Potom je proveo sezonu u Real Madridu, a onda je usledio odlazak u NBA ligu, najpre u Portland, pa potom odlazak u Nju Džersi Netse. Za dve sezone u Nju Džersiju Dražen se konačno afirmisao u NBA ligi, pa je nakon njegove smrti tadašnji trener Netsa Čak Dejli izjavio:

“Znate kako se govorilo za Kenedija-Džoni, nikad nismo imali vremena da te dovoljno upoznamo. To osećam za Dražena, ponekad mislim da je sezona prošla toliko brzo i da nisam imao priliku da ga dobro upoznam”.

Dražen je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio bronzu u Los Anđelesu 1984, pa potom srebro u Seulu 1988. godine. Sa istom reprezentacijom 1986. godine osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu, pa 1990. u Argentini i zlato.

U legendarnoj utakmici finala Olimpijskih igara 1992. u Barseloni sa Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter