1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Partizan nadoknadio -19 i pobedio FMP! (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.14 u 21:29

Košarkaši Partizana pobedili su u u novobeogradskoj Hali sportova ekipu FMP-a rezultatom 86:82 (15:18, 20:25, 17:26, 34:13) u 13. kolu KSL. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su ostali lideri sa skorom 12/1, dok je FMP peti sa 4/9.

Iako su gosti u poslednju deonicu ušli sa +17, crno-beli su predvođeni sjajnim Bertansom uspeli da postignu čak 34 poena u četvrtoj četvrtini za trijumf – 86:82.

U timu Partizana najbolji je bio Pavlović sa 15, Bertans je ubacio 14, ali je u poslednjoj deonici vezao dve ključne trojke, a isti učinak imao je i Bogdanović. Na drugoj strani posebno su se istakli Čović sa 21 i Gudurić sa 20 poena.

Partizan je meč počeo sa petorkom Tepić, Lovernj, Bogdanović, Bezbradica, Milutinov. Na drugoj strani na parket su izašli Šturanović, Čvorović, Dobrić, Gudurić, Čović. 

Početak utakmice protekao je u rezultatskoj klackalici, Milutinov i Bogdanović su doneli vođstvo Partizanu, na šta je Gudurić odgovarao trojkom. Ipak, potom stvar u svoje ruke preuzima Filip Čović koji je u kratkom periodu postigao devet poena za +6 za goste 28:34.

Početkom druge deonice, FMP odlazi na +9, ali tada gosti ostaju bez trenera Milana Gurovića koji nije mogao da se pomiri sa jednom sudijskom odlukom. Boris Dalo je prišao da ga smiri, a Gurović ga je odgurnuo, najpre dobio tehničku grešku, a potom je bio i isključen.   

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U trećoj četvrtini, posle trojke Bogdanovića, usledio je identičan odgovor Gudurića, a zatim i tehnička treneru Vujoševiću – Čović je uz jedno slobodno bacanje pogodio i trojku za +11.

FMP ne spušta gas, dolaze do 16 poena prednosti, a razlikom 69:52 ušli su u poslednju četvrtinu. 

Iako se činilo da će FMP sačuvati ogromnu prednost, ali su crno-beli munjevitom brzinom uhvatili priključak. Partizan pravi seriju od 12:2 i na četiri minuta pre kraja dolazi na -7. Potom na scenu stupa Bertans koji sa dve trojke dovodi svoj tim na koš zaostatka – 76:77.

Seriju Partizana prekida Čović sa linije bacanja, ali potom Tepić i Musli preokreću na 80:78 na minut pre kraja. Gudurić i Lovernj su precizni sa linije bacanja, a nakon tajm auta, Bertans i Andrić overavaju pobedu Partizana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter