0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Duda Ivković i zvanično na klupi Efesa

Objavljeno: 30.05.14 u 16:48

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković sledeće sezone vodiće istanbulski Efes, saopštila je danas turska košarkaška federacija.  

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ivković će zvanično biti predstavljen u utorak, 3. juna, na konferenciji za medije u hotelu Hilton u Istanbulu.

On je od 2008. do 2013. godine bio selektor nacionalnog tima. Srbiju je vodio na tri Evropska i jednom Svetskom prvenstvu, a najveći uspeh ostvario je na šampionatu u Poljskoj pre četiri godine kada je osvojio srebro.

Ivković je tokom trenerske karijere vodio Partizan, Aris, Radnički, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Panionios, AEK, CSKA Moskvu, Dinamo Moskvu i Olimpijakos sa kojim je 1997. i 2012. postao prvak Evrope.

Kao selektor Jugoslavije osvojio je tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), titulu prvaka sveta (1990) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter