1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Drugi uzastopni poraz Zvezde: Radnički potopio crveno-bele u Jezeru! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.14 u 20:58

Košarkaši Radničkog pobedili su na svom parketu ekipu Crvene zvezde rezultatom 90:78 u derbiju 11. kola Košarkaške lige Srbije. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovo je drugi uzastopni poraz crveno-belih, koji su sada pali na drugu poziciju iza Partizana sa skorom 9-2, dok je Radničkom ovo bila sedma pobeda, pa Kragujevčani sada dele treće i četvrto mesto sa Mega Vizurom.

U timu Radničkog najefikasniji je bio Marinović sa 19, Birčević je ubacio 17, a Kalinić i Katnić po 13. U taboru Zvezde, na svom nivou bili su samo Dženkins sa 19 i Nelson sa 15 poena.

Iako je trener Zvezde Dejan Radonjić posle poraza Mega Vizure naglasio da njegov tim ne sme da dopusti da primi 50 poena za poluvreme, crveno-beli su u Jezeru ‘potonuli’ još dublje, pošto je Radnički za prve dve deonice ubacio čak 56 poena!

Otvorili su domaći mnogo bolje meč, pošto u prvih pet minuta nisu imali nijedan promašaj. Birčević i Brkić doneli su Radničkom pet poena prednosti (12:7), a potom nakon nove trojke Brkića, Domić vezuje pet poena za 20:11. 

Nakon tehničke greške Lazića, Radnički stiže do +10, ali potom Katić, Dženkins i Lipovij trojkom vraćaju Zvezdu smanjivši na -7 na kraju prvog perioda (29:22). 

U drugoj četvrtini, domaći prave seriju od 10:4 za dvocifrenu prednost – 48:36. Šuterski izuzetno raspoloženi, Marinović i Bričević su pogađali trojke u finišu poluvremena i doneli Radničkom 56:44 za odlazak na odmor.

Blažič sa dva koša na startu drugog dela najavljuje povratak Zvezde, ali Lešić održava dvocifrenu prednost Radničkog. Ipak, Radenović i Dženkins prave seriju Zvezde za 61:54. Domaći do poslednje pauze uspevaju da održe svoju prednost – 69:60. 

Crveno-beli predvođeni sjajnim Nelsonom i Dženkinsom prave seriju od 7-0 i dolaze na 69:67, ali seriju Zvezde prekida Kalinić trojkom. Potom sledi nova trojka Katnića, da bi Marinović uzvratio za seriju 8-0 na drugoj strani – 77:69. Nelson i Dženkins su još jednom vratili Zvezdu u igru, ali je po ko zna koji put Radnički trojkom održavao prednost, pošto je Brkić pogodio za 82:73 i novi tajmaut Dejana Radonjića.

Pri rezultatu 84:75, Katnić je fenomenalnom trojkom stavio tačku na ovaj meč (87:75) na 1:10 pre kraja, a Radnički je sačuvao tu prednost i slavio sa 90:78.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter