0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ataman nahvalio Mačvana i Ercega

Objavljeno: 13.05.14 u 13:11

Srpski košarkaši Zoran Erceg i Milan Mačvan imaju odličnu sezonu u ekipi Galatasaraja. Erceg je u prvoj godini od dolaska iz CSKA Moskve u potpunosti opravdao očekivanja, a Mačvan, koji se prethodnog leta oporavljao od povrede leđa odigrao je izvanredno u Evroligi, ali i u turskom šampionatu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Galatasaraja Ergin Ataman ima samo reči hvale za srpske košarkaše.

„Erceg je nešto sporije prebrodio period prilagođavanja, ali, kako je sezona odmicala, tako je igrao sve bolje i bolje. On je uz Aroja imao najbolju statistiku u našem timu u Evroligi. Imao je blistave momente i veoma sam zadovoljan njegovim igrama“ – naglasio je Ataman.

Za Mačvana, strateg Galatasaraja kaže da je prošlog leta postojala mogućnost da prekinu saradnju, ali ističe da je zaista dobra stvar što je ostao.

„Mačvan je vrhunski profesionalac i to je pokazivao u bezbroj primera tokom prethodne dve sezone. Odigrao je izvanredno u Evroligi, a značajan doprinos je dao i u turskom prvenstvu u situaciji kada su se povredili neki od nosilaca igre“ – rekao je Ataman.

Turski trener nagovestio je da bi klub mogao da produži saradnju sa Mačvanom, koji će na kraju ove sezone biti slobodan igrač.

„Mačvan je tokom dve godine u Galatasaraju imao veoma pozitivan doprinos, i u šampionatu prošle godine kada smo osvojili titulu prvaka Turske i u Evroligi ove godine kada smo se plasirali među osam najboljih ekipa. Ugovor mu ističe ove sezone pa ćemo na kraju da sednemo i da porazgovaramo. Uvek je dobro imati u sastavu igrača takvog kvaliteta i izuzetnog karaktera“ – rekao je Ataman.

Mačvan je u karijeri pre Galatasaraja nastupao za FMP Železnik, Hemofarm, Makabi i Partizan, dok je Erceg nosio dresove Poleta, FMP Železnika, Borca, Olimpijakosa, Panioniosa, Bešiktaša i CSKA Moskve.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter