0
Košarka

Juniori Srbije treći na nezvaničnom SP u Manhajmu

Objavljeno: 27.04.14 u 09:38

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na prestižnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina. U meču za treće mesto izabranici selektora Aleksandar Bućana savladali su odličnu selekciju Turske i revanširali joj se za poraz u grupnoj fazi takmičenja.

srbija-turska-manhajm

Naš mladi tim je slabo počeo utakmicu, imao dvocifren zaostatak već posle pet minuta duela, ali kako je vreme odmicao sve više je preuzimao kontrolu igre, dominirao terenom, da bi početkom drugog poluvremena stekao i 19 poena prednosti: Srbija U18 – Turska U18 76:70 (19:22, 15:6, 21:17, 21:25).

Emotivno i fizički ispražnjeni posle iscrpljujućeg polufinalnog duela sa selekcijom SAD, srpski juniori su veoma loše počeli duel sa selekcijom Turskom i već posle pet minuta bili u dvocifrenom zaostatku – 2:12. Furkan Korkmaz i Akif Given bili su u tim trenucima nerešiva enigma za našu odbranu. Ipak, kapiten Stefan Lazarević i Stefan Peno sa nekoliko uspešnih akcija i preciznih šuteva uspeli su da drastično smanje minus do kraj prve četvrtine – 19:22. U nastavku meča naš mladi tim je zaigrao neuporedivo bolje, pogotovo u odbrani, razigrao se Danilo Ostojić što je rezultiralo vođstvom – 28:22 (16. minut). Preuzeli su srpski reprezentativci kontrolu u skoku, zatvorili gotovo sve prilaze košu i zadržali prednost od šest poena razlike do kraja prvog poluvremena – 34:28.

Za tri minuta igre u drugom poluvremenu selekcija Turske nije uspela da poentira, što je Srbija iskoristila da preko raspoloženih Ostojića i Lazarevića stigne do rekordne prednosti – 50:31 (26. minut). Finiš trećeg perioda pripao je u potpunosti selekciji Turske koja je nametnula željeni ritam i do isteka 30. minuta značajno smanjila zaostatak – 55:45, a koji trenutak kasnije ponovo uhvatila rezultatski priključak – 55:49 (32. minut). Bila je to dovoljna opomena izabranicima selektora Bućana da se trgnu iz letargije, ulože još više energije i posle trojki Jovana Starinčevića i Stefana Pena ponovo dođu do značajne prednosti i konačno prelome utakmicu u svoju korist – 68:57 (37. minut). Reprezentativci Turske nisu se predavali do samog kraja, ali jedino što su uspeli da urade bilo je da se izbore za častan poraz – 76:70.

„Iako nismo igrali u finalu, uvek je poslednji dan turnira lepo završiti pobedom. Momci zaslužuju sve čestitke, jer su posle velike borbe sa selekcijom SAD, smogli snage da savladaju odličan turski tim i dođu do bronzane medalje. Bila je ovo velika škola za naše reprezentativce, ali svi ćemo imati koristi samo ako izvučemo pouke, koje će nam koristiti za predstojeće prvenstvo Evrope što je naš primarni cilj u ovoj godini“ – zaključio je Aleksandar Bućan, selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Srbija U18: Peno 13, Simić, Kočović, Ostojić 16, Đoković, Kovačević, Starinčević 12, Lazarević 20, Pavlović 10, Čarapić 4, Vučetić 1, Kostić.

Turska U18: Bajram 11, Ulubaj 9, Sariaslan 3, Ćevik, Arslan 2, Korkmaz 14, Gečim 12, Bajkan 2,Metehan 1,Given 12,Arar 2,Olmaz 2.

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije Stefan Lazarević izabran je u idelanu petorku prestižnog turnira „Albert Švajcer“ koji je danas završen u Manhajmu, nezvaničnog prvenstva sveta za igrače do 18 godina na kome je naša selekcija osvojila bronzanu medalju.

Iako lakše povređen krilni igrač naše selekcije je biriljirao na mečevima protiv Nemačke, SAD i Turske kad je u proseku postizao preko 20 poena i imao više od 10 skokova.

Pored Stefana Lazarevića u idelanoj petorci tunira „Albert Švajcer“ naleze se još Itan Hep (SAD) koji je proglašen za najkorisnijeg igrača, Frederiko Musini (Italija), Ludvig Hakanson (Švedska) i Akif Gulen (Turska).

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter