0
Košarka

Juniori nižu pobede u Manhajmu

Objavljeno: 22.04.14 u 13:32

Juniorska reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama i zadržala maksimalan učinak na prestižnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina. U trećem kolu grupe „A“ naš mladi tim ubedljivo je savladao selekciju Argentine, čime je preneo dva boda u narednu fazu takmičenja, gde će se u četvrtfinalnoj grupi „E“ boriti sa selekcijama Turske i Nemačke za plasman u polufinale.

kosarkaska-lopta

Do novog trijumfa izabranici selektora Aleksandra Bućana stigli su sigurnom, pre svega kolektivnom igrom, a odlučujuću prednost stekli su u drugoj četvrtini i samo je uvećavali do kraja susreta do maksimalnih 57 poena razlike: Srbija U18 – Argentina U18 108:51 (16:13, 29:10, 32:15, 31:13).

Izjednačena borba vodila se samo do 13. minuta kad je poslednji put rezultat bio izjednačen (18:18). Od tog trenutka srpski juniori su preuzeli apsolutnu kontrolu svih dešavanja na parketu i već do isteka prvog poluvremena stekli nedostižnu prednost (45:23). Vrlo dobro su u tim trenucima igrali Radovan Đoković, Nikola Pavlović i Stefan Peno. Čvrstom odbranom naš mladi tim je rivala limitirao na samo 22% šuta iz igre u prvih 20 minut duela, dok o nesebičnosti i borbenosti izabranika selektora Bućana najbolje govori daleko veći broj asistencija i skokova.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku susreta. Srpski reprezentativci su nastavili da dominiraju, razigrali su se Danilo Ostojić i Stefan Lazarević, a posle isteka 30. minutu Argentinci su bili u ogromnom zaostatku – 77:38. U poslednjoj četvrtini šansu su dobili igrači koji su manje igrali u prethodne dve utakmice, ali i oni bili na visini zadatka, svi se upisali u listu strelaca i dali veliki doprinos više nego ubedljivoj pobedi – 108:51

– Rezultat je možda nerealan, razlika između dve ekipe sigurno nije skoro 60 poena razlike. Sve se okrenulo u našu korist, kad smo posle početnih problema sa zonom rivala, selekciji Argentine nametnuli naš stil, sa dosta trčanja, kontranapada iz kojih smo dolazili do pregršt lakih poena. Igrali smo odlično u odbrani, a posebno me raduje što su svi naši reprezentativci odigrali dobro, upisali se u strelce, dali ogroman doprinos ubedljivoj pobedi – istakao je Aleksandar Bućan, selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Srbija U18: Peno 13, Simić 2, Kočović 8, Ostojić 9, Đoković 15, Kovačević 11, Starinčević 3, Lazarević 13, Pavlović 11, Čarapić 11, Vučetić 9, Kostić 3.

Argentina U18: Barbero 5, Arengo, Gomez 5, Gramajo 5, Marčan Garsija, Marineli 2, Sansimoni 2, Buemo 7, Delfino 12, Bera Fernandez 2, Gerhart 4, Akunja 7.

U utorak je na turniru u „Albert Švajcer“ u Manhajmu slobodan dan. Reprezentacija Srbije takmičenje nastavlja u novoformiranoj četvrtfinalnoj grupi „E“ gde će u duelima sa selekcijama Turske i Nemačke pokušati da izbori plasman u polufinale.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter