1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević o finansijama: Ako se ovako nastavi sledeće godine postojaće samo jedan klub…

Objavljeno: 26.03.14 u 14:40

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se ekipa nalazi u teškom ritmu, ali da će bez kalkulacija ući u predstojeće mečeve protiv Lokomotive u Krasnodaru i Cedevite u Beogradu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Teško je igrati u ovakvom ritmu, ma koliko svaka naredna utakmica bila najvažnija, ovaj put moramo da razmišljamo o dva meča. Više bi nam odgovaralo da u Rusiju putujemo čarter letom, a ne ovako da pozajmljujemo pare i idemo redovnim linijama“, izjavio je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Prema njegovim rečima svaki meč u Evroligi je neka vrsta trofeja, borba za rejting i respekt.

„Ekipa Lokomotive je napadačka, popunjena na svim pozicijama, koja je sa velikim ambicijama ušla u Evroligu. Sponzori su im Železnice Rusije, nemaju limite kada je budžet u pitanju, napravili su dobar tim i čeka nas protivnik koji je zainteresovan za plasman među najboljih osam“, naveo je Vujošević.

Trener crno-belih dodao je da ne zna da li je Amerikanac Tares Kinzi otputovao na preglede u Ameriku i da se bavi igračima koji su na treninzima.

„Otkada je Todorić doveo sveštenika nemam problema sa povredama“, našalio se Vujošević.

Po ko zna koji put Vujošević je istakao da je klub u teškoj finansijskoj situaciji i u neravnopravnom položaju u odnosu na Crvenu zvezdu.

„Ako se ovako nastavi plašim se da će se sledeće godini košarka igrati samo u jednom klubu. Nije dobro ako se pomaže Zvezda, a paralelno ruši Partizan, da bi se opravdalo ulaganje u Zvezdu“, rekao je Vujošević i konstatovao da ne zna koliko je novca potrebno crno-belima za sledeću sezonu, ali da država mora da čuva institucije kao što je Partizan koje su ugrožene-

Na pitanje novinara da li se Partizan obratio za pomoć Ministarsvu sporta, Vujošević je rekao da je Sportsko društvo, čiji je on predsednik, uoči sezone tražilo pomoć od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

„Vučić je pomogao da dobijemo sponzorstvo od Telekoma i NIS-a i obećao je da će pronaći još 400.000 evra, ali dobili smo samo pola. Poremetilo ga je što naši navijači skandiraju protiv njega. Ne mogu da utičem šta će oni da pevaju, ali nismo u Severnoj Koreji, pa da ga svi vole. Mislim da Partizanu kao prvaku države koji prezentuje Srbiju na dostojanstven način pripadaju sponzori“, zaključio je Vujošević.

Utakmica 12. kola F grupe Top 16 faze Evrolige između Lokomotive i Partizana igra se u petak od 17 sati.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter