3
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Evrokup: Fenomenalni Dženkins ulepšao rekord i odveo Zvezdu u polufinale! (FOTO)

Objavljeno: 26.03.14 u 21:33

U fenomenalnoj utakmici u prepunoj ‘Konbank Areni’, košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Budiveljnika rezultatom 79:70 (11:15, 18:16, 10:11, 24:18, 16:10) i tako izborili plasman u polufinale Evrokupa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su se mučili u većem delu ovog susreta, ali su u poslednjoj deonici i naročito u produžetku uspeli da podignu nivo svoje igre i da stignu do trijumfa. Meč je odigran pred rekordnih 24.232 navijača, Budiveljnik je imao i 11 poena prednosti, ali je Zvezda uspela da nadoknadi -3 iz prvog meča i da se plasira u polufinale Evrokupa.

Najefikasniju u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins koji je postigao odlučujuće poene za pobedu i meč završio sa 29 koševa i 4 skoka. Ivan Radenović je dodao 11 poena i 11 skokova, a Jaka Blažić 10 poena.

U timu Budiveljnika Lavrinovič je postigao 17 poena i upisao 9 skokova, dok je Samers dodao 13 koševa.

Rival Crvenoj zvezdi u polufinalu biće ruski Uniks.

Tok meča:

Produžetak: Dženkins postiže dve vezane trojke i svoj 24 poen na meču za vođstvo Zvezde 69:60. Dženkins probija odbranu Budiveljnika i polaže za +11 crveno belih. Strelnijeks pogađa dva slobodna bacanja i prekida seriju Zvezde, ali Dženkins pogađa novu trojku za 74:62. Samers je ugurao Nelsona i lako položio loptu u koš. Radenović pogađa jedno slobodno bacanje, a zatim sklanja loptu sa obruča nakon pokušaja Ejherna. Budiveljnik pogađa dvojku, ali Nelson odlično proigrava Radenovića koji zakucva za 77:66. Ejhern ponovo lako pogađa i smanjuje zaostatak svog tima. Nelson pogađa u poslednjoj sekundi napada, Budiveljnik zakucava na drugoj strani za konačnih 79:70.

4/4 Lazić pogađa na startu poslednje deonice, ali Gurbenko uzvraća trojkom za 45:41. Katić pogađa oba slobodna bacanja, ali Budiveljnik vrlo brzo uzvraća i čuva +4. Minard pogađa polaganje za 49:43. Katić pogađa pet vezanih poena i drži Zvezdu u utakmici. Minard je precizan na drugoj strani za 51:48. Dragićević pogađa trojku za novo izjednačenje i diže na noge ‘Konbank Arenu’! Minard pogađa oba slobodna bacanja, ali Zvezda brzo stiže do novog izjednačenja. Dženkins pogađa trojku, a zatim polaže u kontri za prvo vođstvo Zvezde na meču i rezultat je 58:53. Ejhern sa penala i Strelnijeks iz igre pogađaju za Budiveljnik, a Nelson za crveno-bele koji vode 60:57. Lavrinovič je polovičan sa linije slobodnih bacanja i Budiveljnik ima -2. Zvezda promašuje dva napada za redom, Lazić faulira Ejherna i šalje ga na liniju slobodnih bacanja 20 sekundi pre kraja. Ejhern pogađa oba penala za novo izjednačenje, 60:60. Dženkins je polovičan sa penala za Zvezdu, a zatim Strelnijeks gubi loptu i daje novu šansu crveno-belima. Dženkins probija odbranu Budiveljnika i polaže za 63:60 tri sekunde pre kraja. Lavrinovič je promašio šut za prolaz svog tima, pa meč ide u produžetak.

3/4 Simonović beleži skok u napadu i polaže za novo izjednačenje na startu treće deonice, 31:31. Ipak, Strelnijeks pogađa daleku trojku i vraća prednost Budiveljniku. Zvezda nastavlja da se muči u napadu, a na drugoj strani Lavrinovič probija i zakucava za 36:31. Radenović nastavlja tamo gde je stao u drugoj deonici i postiže poene za crveno-bele, ali Budiveljnik pogađa dva penala i vodi 38:33. Neverovatno koliko zicera su promašili košarkaši Zvezde u ovoj deonici. Konačno Blažić probija odbranu Budiveljnika i lako polaže, ali Ejhern odmah uzvraća na drugoj strani. Dženkins konačno pogađa trojku i rezultat je 38:40. Strelnijeks pogađa iz teške pozicije i Budiveljnik beži na +4. Lazić je polovičan sa linije slobodnih bacanja za 39:42 na kraju treće četvrtine.

2/4 Minard pogađa dvojku na startu druge deonice i Budiveljnik nakon serije 6:0 vodi 17:11. Blažić promašuje polaganje nakon ukradene lopte, ali Lazić je tu da popravi to. Marjanović je polovičan sa linije penala i crveno-beli prilaze na -3. Blažić pogađa jako težak šut, Marjanović ponovo pogađa jedno slobodna bacanje i rezultat je izjednačen 17:17. Ipak, Samers koristi odličnu asistenciju saigrača i postiže lagane poene za vođstvo Budiveljnika. Marjanović beleži ofanzivni skok i zakucava za novo izjednačenje. Lavrinovič pogađa trojku, pa asistira Samersu koji pogađa dvojku i dodatno slobodno bacanje za 25:19. Zvezda nastavlja da srlja u napadu, dok na drugoj strani Šalenga i Ejhern pogađaju dvojke za seriju 10:0 i vođstvo Budiveljnika 29:19. Nelson konačno poenima prekida negativan niz crveno-belih. Gorbenko pogađa oba slobodna bacanja i gosti imaju dovicfrenu prednost. Radenović sa 6 vezanih poena i smanjuje zaostatak Zvezde na 27:31. Blažić zakucava i podiže prepunu ‘Konbank Arenu na noge’! Do kraja druge deonice ipak nije bilo poena, pa je rezultat na poluvremenu 29:31.

1/4 Fenomenalna atmosfera u ‘Kombank Areni’ i više od 20.000 delija bodri Crvenu Zvezdu u borbi za polufinale Evrokupa. Jaka Blažić sjajno otvara utakmicu i sa četiri vezana poena donosi prednost crveno-belima 4:0. Važnost utakmice utiče i na jedne i na druge, pa više od dva minuta igre protiču bez poena sa mnogo grešaka. Konačno, Nelson prekida negativan niz i polaže za +6. Na drugoj strani, Samers pogađa oba slobodna bacanja i postiže prve poene za Budiveljnik. Lavrinovič je umakao čuvaru i pogodio trojku za 6:5. Zvezda se muči u napadu, Dženkins je probio, iznudio i pogodio dva slobodna bacanja. Samers beleži novi ofanzivni skok i polaže, prati ga i Lavrinovič sa 4 vezana poena pa Budiveljnik vodi 11:8. Konačno Dženkins pogađa trojku i prekida crnu seriju Zvezde. Lavrinovič je i dalje nerešiva enigma za odbranu crveno-belih, postiže već svoj 9 poen i vraća prednost svom timu. Minard pogađa oba slobodna bacanja i Budiveljnik vodi 15:11.

Košarkaši Crvene zvezde u revanš meču četvrtfinala Evrokupa, dočekuju ukrajinski Budiveljnik u Kombank Areni.

Crveno-beli su prvi meč u gostima, igran na neutralnom terenu, uprkos vođstvu izgubili sa tri poena razlike, što će im biti dodatni hendikep u večerašnjem susretu.

Iz tabora crveno-belih stigle su slične izjave, prvo Nelsona, potom i trenera Radonjića, o tome da su svesni jačine protivnika ali i da je razlika iz prvog meča relativno mala.

Tokom vikenda Zvezda je sa „pola gasa“ dobila MZT u Beogradu i potvrdila prvo mesto u regionalnoj ABA ligi, dok je Budiveljnik u ukrajinskom šampionatu takođe bio ubedljiv protiv Krivbasbasketa sa 108:90.

Prodaja karata je išla odlično od prvog dana kada su ulaznice puštene u prodaju, pa se očekuje da Kombank Arena večeras bude krcata sa prepoznatljivom atmosferom.

Meč počinje u 19 časova i 30 minuta, a kao i obično možete ga pratiti iz minuta u minut na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter