0
Košarka

FOTO: KKCZ

Veliko priznanje FIBA za Natašu Kovačević

Objavljeno: 28.02.14 u 20:13

Bivša mlada košarkaška reprezentativka Srbije Nataša Kovačević izabrana je za ambasadora mladih evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije FIBA Evrope.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

Pored Kovačevićeve, isto priznanje dobile su Amaja Valdemoro iz Španije i Ruskinja Ilona Korstin, uz ranije imenovane Čehinju Hanu Horakovu i Francuskinju Edvigu Loson Vejd, objavljeno je na sajtu FIBA.

Nekadašnja košarkašica Partizana, Voždovca, Crvene zvezde i Đera, 19-godišnja Nataša Kovačević, završila je karijeru posle saobraćajne nesreće septembra prošle godine u Mađarskoj, a zbog teških povreda lekari su morali da joj amputuraju donji deo noge.

Ipak, naša košarkašica, nije klonula duhom posle nesreće. Naprotiv, oporavila se veoma brzo, pokazala izuzetnu hrabrost i spremnost da se suoči sa posledicama, a brojni srpski mediji proglasili su je za ličnost godine.

Ambasadorkama FIBA Evropa priznanja će biti uručena tokom završnog turnira ženske Evrolige, od 7. do 13. aprila u Jekaterinburgu.

hotsport.rs/Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter