Milan Mačvan je sa ekipom Galatasaraja doputovao u Beograd na duel 7. kola Top16 faze Evrolige u kojem će u četvrtak odmeriti snage sa srpskim šampionom Partizanom pa je tu priliku iskoristio da ovdašnjoj javnosti pojasni problem koji se pojavio prošlog leta u vezi sa njegovim angažmanom u reprezentaciji.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

“Selektoru Ivkoviću sam na sastanku u Istanbulu, u aprilu, rekao da neću doći to leto. Naveo sam i razloge koje ne bih voleo da iznosim u javnost, želeo bih da ostanu između nas dvojice. Međutim, potom sam bio blizu da promenim odluku. Ali, u finalu turskog šampionata protiv Banvita sam pao na glavu i zbog problema sa leđima nisam bio u stanju da dođem, išao sam na terapije celog leta. Tu je i činjenica da me, do dva dana pre početka priprema, niko iz Saveza nije kontaktirao. Možda bih i promenio odluku. Ovako, nisam želeo da objašnjavam” – kazao je Mačvan u izjavi za Žurnal.


Međutim, to ne znači da je košarkaš Galatasaraja imao lični sukob sa selektorom Ivkovićem. Mačvan tvrdi da do sada nije iamo kontakt sa novim selektorm Aleksandrom Đorđevićem i da ne zna kakav je njegov status po pitanju učešća na predstojećem Svetkom kupu.

“Da neko ne shvati pogrešno i ne pomisli da postoji nešto lično, sa Dušanom Ivkovićem sam radio pet godina, jedan je od trenera koji je najviše učinio za mene u karijeri. Igrao sam Evropskom prvenstvu u Poljskoj sa 19 godina, do kraja karijere i života ću mu biti zahvalan što me je poveo i što sam osvojio srebro. Nema ni trunke ličnog u celoj toj priči. Ove godine reprezentacija ima velike planove, igra se Svetsko prvenstvo. Sa selektorom Đorđevićem se nisam čuo, zaista ne znam koji su planovi” – objasnio je 24-godipnji krilni centar.

hotsport.rs