0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Nelson: Biće teško, ali želimo da nastavimo seriju pobeda

Objavljeno: 15.02.14 u 13:34

Pakleni ritam utakmica za crveno-bele u februaru se nastavlja. Zvezda u nedelju od 19 sati gostuje ekipi Cedevite u Zagrebu, što će svakako biti derbi 20. kolo ABA lige, jer se radi o duelu dve prvolpasirane ekipe.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda Telekom nalazi se u veoma dobroj formi o čemu svedoči podatak da su izabranici trenera Dejana Radonjića upisali devet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. U minulih sedam dana crveno-beli su sovojili Kup Radivoja Koraća i izborili plasman u osminu finala Evrokupa što je u značajnoj meri dodatno podiglo samopouzdanje celoj ekipi.

Poslednji trijumf u nizu crveno-beli su upisali na izuzetno teškom gostovanju u Bilbau. Fantastičan meč odigrao je Demarkus Nelson, koji je postigao 13 poena, a imao je i šest asistencija. Sjajni Amerikanac je u izjavi za zvanični sajt kluba istakao važnost pobede:

„Utakmica protiv Bilbaa je bila veoma teška i jako važna za nas. Bilbao je ekipa koja igra izvanredno kod kuće i izuzetno ih je teško savladati na njihovom terenu. Mislim da su nam svi jaki rivali i teška gostovanja u dosadašnjem toku sezonu puno pomogli u Španiji, posebno u neizvesnoj završnici I da smo iz nekih poraza tokom ove sezone mnogo toga naučili“ – istakao je Nelson, a zatim se skromno osvrnuo na svoju sjajnu rolu u završnici meča kada je prodorima propisno namučio Baskijce:

„Svaka utakmica je novi izazov i različite stvari mogu da odluče pobednika. Trudim se da budem mentalno spreman da pomognem svom timu kada god je to neophodno, bilo da trener pozove akciju za mene da poentiram, da ostvarim poziciju za saigrača ili da odbranimo napad protivnika.“

Četa trenera Radonjića suočava se sa veoma zgusnutim rasporedom. Utakmica protiv izuzetno neugodne Cedevite biće već šesta u februaru za crveno-bele. Plejmejker Crvene zvezde Telekom imao je veoma zanimljivo viđenje ubitačnog ritma mečeva i objasnio je kako on i saigrači izlaze na kraj sa umorom:

„Da, mislim da smo umorni, ali isto tako mislim da se svi timovi suočavaju sa time u ovom delu sezone. Ukoliko neka ekipa kaže da nema problema sa umorom, onda ću ja reći da ne daju svoj maksimum u svakom meču. Najvažnije je da naučimo da igramo uprkos umoru i da igramo najbolje u najvažnijim trenucima utakmice. Najbolji timovi nauče da se nose sa time i smatram da mi trenutno učimo kako da se izborimo sa umorom. Pristupamo svakoj utakmici sa mnogo entuzijazma, potpuno fokusirani i siguran sam da će to biti i u meču protiv Cedevite“ – pričao je Nelson gotovo u dahu, a zatim nastavio o narednom rivalu:

„O njihovom kvalitetu dovoljno svedoči to što su drugoplasirani tim na tabeli. To je ujedno i potvrda da se nastavlja serija izuzetno teških mečeva za nas. Sigurno je da će Cedevita na svom terenu želeti da nas savlada i da nam se približi na tabeli, ali i mi želimo da nastavimo seriju pobeda. Moramo da zadržimo visok nivo agresivnosti u odbrani tokom čitavog meča, da pokušamo da iskontrolišemo skok i kroz dobru tranziciju dođemo do naše prepoznatljive igre. Ponavljam, biće mnogo teško, ali mi ćemo se potruditi da pružimo maksimum.“

Gostovanje u Zagrebu biće veoma posebno za Demarkusa Nelsona. Naime, nakon utakmice sa Bilbaom on se izjednačio sa Džeraldom Hendersonom po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu. Protiv Cedevite Nelson će upisati svoj 97. nastup za Crvenu zvezdu i na taj način se osamostaliti na večnoj listi kao stranac sa najviše nastupa za Zvezdu. Ljubimac navijača Crvene zvezde bio je veoma ushićen kada je saznao za to:

„Nisam znao za taj podatak, to je neverovatno. Čast mi je da sam odigrao toliko utakmica u crveno-belom dresu, jer je igranje za Crvenu zvezdu za mene jedan od najvažnijih perioda u životu“ – završio je izlaganje Demarkus Nelson.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter