0
Košarka

FOTO: TANJUG.RS

Predsednik države ugostio finaliste Kupa Radivoja Koraća

Objavljeno: 09.02.14 u 14:34

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa potpredsednikom Košarkaškog saveza Srbije Dejanom Tomaševićem, bivšim trenerskim i igračkim legendama reprezentacije, kao i predstavnicima Crvene zvezde i Mega Vizure koji će se sastati u finalu Kupa Radivoja Koraća.

FOTO: TANJUG.RS
FOTO: TANJUG.RS

Nikolić je finalistima poželeo puno uspeha u večerasnjem meču i izrazio nadu da će košarka ponovo postati jedan od najtrofejnijih srpskih sportova.

„Želim da večerašnja utakmica prođe u najboljem redu i neka pobedi bolji. Čestitam vam što čuvate uspomenu na jednog od vas, ko to ne čini, ne treba očekivati da će ga se u budućnosti sećati“ – rekao je Nikolić na prijemu u zgradi Predsedništva, a prenosi agencija Tanjug.

Predsednik Srbije je dodao da stoji na raspolaganju čelnim ljudima KSS za svaku pomoć.

„Čini mi se da je naša nacija doživela, između ostalog, i krizu bavljenja sportom, što se čak odrazilo i na obrazivni sistem, kada je u pitanju fiskultura“ – rekao je Nikolić.

Prvi čovek Srbije je rekao da su mu neki od prisutnih na prijemu donosili mnogo radosti, i dodao u šaljivom tonu „a neki ne, kada su igrali za Zvezdu“,

Predsednik KSS Tomašević zahvalio se Nikoliću na prijemu.

„Ovo je samo deo svih onih zaslužnih za stvaranje košarkaške istorije Srbije i Jugoslavije. Tu su u predstavnici finalista i želimo da večerasnja utakmica protekne u najboljem redu“ – poručio je Tomašević.

Prijemu na Andrićevom vencu prisustvvao je i brat pokojnog Radivoja Koraća, Đorđe koji je predsedniku uručio repliku pehara namenjenog pobedniku Kupa Radivoja Koraća.

Ispred Crvene zvede Nikoliću je loptu sa potpisima igrača poklonio Luka Mitrović, dok je prvotimac Megavizure Nemanja Krstić predsedniku poklonio dres tog kluba. Prijemu su prisustvovali i legendarni košarkaš Dragan Kićanović, kao i bivši igrači Zvezde, odnosno Partizana Igor Rakočević i Miroslav Berić, treneri Ranko Žeravica i Vladislav Lučić.

Finalni meč između Crvene zvezde i Megavizure igra se večeras u hali Pionir od 20.30 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter