0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Jugoslavija savladala SSSR (FOTO)

Objavljeno: 01.02.14 u 22:28

Večeras su u ‘Pioniru’, kao nekada, snage odmerili nekadašnji košarkaši reprezentacija Jugoslavije i Sovjtetskog Saveza. Predvođeni raspoloženim Dinom Rađom, naši veterani su slavili rezultatom 95:90. Meč je igran povodom početka igranja regionalne studentske lige, koji je zakazan za 22. februar.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Legende poput Aleksandra Vulkova, Nikolaja Derjugina, Sergeja Panova, Zahara Pašutina, Dina Rađe, Srecka Jarića, Nebojše Zorkića, Milenka Topića, Radisava Čurićia i mnogih drugih, prikazali su pred 2.000 gledalaca da i dalje poseduju veoma dobar osećaj za igru.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektori Jugoslavije bili su Ranko Žeravica i Mirko Novosel, dok je SSSR sa klupe predvodio legendarni Stanislav Jernjomin. Početno podbacivanje, kojim je započet duel izveo je Petar Skansi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Svoje učešće na utakmici uzeli su i Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Damir Šolman i Ratko Tvrdić. Na kraju, Jugoslavija je bila uspešnija, a za najkorisnijeg igrača proglašen je Dino Rađa zbog 21 postignutog poena.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Ovo je predivna manifestacija, ne samo da se podsetimo slavnih dana, već i da promovišemo početak regionalne košarkaške lige za studente. Cilj ove utakmice je da navedemo mlade da se bave sportom i vode računa o svom zdravlju. Nadam se da će se ligi priključiti i Bih i Makedonija“, rekao je ministar omladine i sporta u vladi Srbije, Vanja Udovičić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter