0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Popović srušio Galatasaraj

Objavljeno: 26.10.13 u 17:42
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Alijage napravili su veliki iznenađenje pobedivši Galatasaraj u trećem kolu turskog šampionata sa 77:69 i tako su došli do prvog trijumfa ove sezone.

Junak trijumfa Alijage bio je srpski košarkaš Petar Popović, koji je za 25 minuta na terenu upisao 13 poena, pet skokova i tri asistencije.

Koliko bitnu ulogu je Popović imao u tom trijumfu govori i činjenica da je u odlučujućim trenucima, u poslednjem minutu, tri puta fauliran i postigao je pet od šest slobodnih bacanja.

Alijaga je do sjajne pobede došla posle preokreta u poslednjoj četvrtini, pošto je Galatasaraj do tada gotovo sve vreme držao prednost. Ipak, Popović i njegovi saigrači nisu dozvolili favorizovanim gostima da se odvoje i na kraju su zasluženo slavili, dok je istanbulski klub doživeo prvi poraz u domaćem šampionatu ove sezone.

Najefikasniji u trijumfu Alijage bio je Šon Džejms Maršal sa 17 poena, dok je Marselus Dvejn Somervil dodao dva poena manje.

Kod Galatasaraja, najbolji je bio Ersin Dagli sa 16 poena i deset skokova, dok je Furkan Aldemir dodao 13 poena i devet skokova. Srpski košarkaš u redovima Galatasaraja Zoran Erceg je meč završio sa četiri poena, dok Milan Mačvan zbog ograničenog broja stranaca u turskom šampionatu nije bio u protokolu.

U narednom kolu, 2. novembra, Alijaga na svom terenu igra sa još jednim od favorita – Fenerbahčeom.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter