0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Nelson: Tražićemo našu šansu u Tel Avivu

Objavljeno: 23.10.13 u 14:51
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da respektuje tim Makabija, ali i da urpkos tome crveno-beli nisu bez šansi na gostovanju protiv kluba bogate tradicije iz Tel Aviva.

„Mislim da imamo šanse. Ne mogu da garantujem da ćemo pobediti, bilo bi ludo izjaviti tako nešto ako se zna šta Makabi predstavlja u evropskim okvirima. Ali, ovo je košarka i zato moramo da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo. Ekipa koja bude kontrolisala dešavanja na terenu i koja bolje iskoristi svoje prednosti biće bliža pobedi, ali nema sumnje da predstoji velika borba“, rekao je Nelson za klupski sajt.

On je istakao da je utakmica sa Makabijem veoma važna, jer su obe ekipe poražene u prvom kolu D grupe.

„Bili smo veoma blizu pobede u meču sa Lokomotivom, želeli smo trijumf, ali poklekli smo u finišu. Makabi je u prednosti pošto igra na svom terenu, a atmosfera u njihovoj dvorani poznata je širom Evrope. Imaju veliku podršku navijača koji su veoma bučni i strastveno bodre svoj tim. Svaki igrač voli da igra u takvoj atmosferi, to povećava rivalitet na terenu i želju za dokazivanjem“, rekao je Nelson.

Analizirajući protivnički tim plejmejker Zvezde posebno je naglasio centra Makabija Sofoklisa Skorcijanidisa.

„Znam dosta igrača, neke od njih i lično, a mnoge sam upoznao kroz utakmice koje sam imao prilike da gledam. Veliki momak u reketu koga zovu Bejbi Šek već nekoliko sezona unazad igra na najvišem mogućem nivou. Tajriša Rajsa znam sa koledža, poznati su mi njegovi kvaliteti i znam način na koji igra. Rikija Hikmana sam gledao i prošle godine u dresu Makabija. Svi ovi momci imaju izvanrednu podršku ostalih saigrača i nema sumnje da se radi o veoma jakom i kvalitetnom protivniku, ali mislim da neće biti previše tajni i nepoznanica“, zaključio je Nelson.

Utakmica drugog kola D grupe Evrolige između Makabija i Crvene zvezde igra se sutra od 20.05 u Nokija areni u Tel Avivu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter