0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Ivković: Pranje novca i u košarci

Objavljeno: 03.10.13 u 17:59
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je domaća košarka danas u sličnoj situaciji kao pod sankcijama, ali mnogo goroj.

On je u intervjuu za najnoviji broj NIN-a naglasio da mnogi mladi talenti koji su odlično skautirani ne samo u košarkaškom, već i obrazovnom i kulturnom smislu, odlaze iz zemlje već s 11 ili 12 godina.

„Vraćamo se u janjičarsko vreme gde se biraju najbolja deca i odvode u nepovrat“, kazao je Ivković.

On je naglasio da je i u košarci prisutan fudbalski manir pranja para preko kupovine igrača i dodao da je forsiranje dva najjača kluba siguran put u propast.

„Treba revitalizovati stare centre, poput Čačka, Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, formirati jaku juniorsku ligu, a ne dovoditi igrače u Beograd i ovde ih što pre „utopiti“, kazao je bivši selektor.

Odgovarajući na pitanje da li ubuduće treba pozivati igrače koji nisu bili povređeni, a odbili su da igraju za nacionalni tim, Ivković je decidno poručio da na takve igrače ne treba računati.

„Pitajte nepovređene igrače zašto nisu igrali, a da se ja pitam ubuduće, ne bih ih zvao. Nisam za prijave protiv onih koji odluče da ne igraju za nacionalni tim, jer onda FIBA propisuje zabranu igranja u roku od šest do 12 meseci, čime automatski gube ugovore“, kazao je trofejni trener i naglasio da razume da je sezona duga i naporna, ali da su svi profesionalni sportisti u sličnoj situaciji.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter