0
AdmiralBet ABA Liga

Duda: Naša liga je postala sprdnja

Objavljeno: 27.09.13 u 14:23

Dušan_Ivković

Doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da ovaj trofejni sport suočava sa mnogo problema, da je domaća liga najgora u Evropi i da će zbog toga zatražiti prijem kod ministra sporta Vanje Udovičića.

„Liga nam je bez sumnje najgora u Evropi. Nešto mora da se menja, sezona traje šest meseci, klubovi nemaju nikakvu pomoć, a vode se kao profesionalni i to je sprdnja. Klubovi potpisuju igrače što kasnije, daju im dve plate, a igrači pokušavaju da odu i nemaju gde. Ako idemo tim putem, imaćemo jednog evroligaša za koji će igrati samo stranci. Mi možemo da budemo zemlja košarke, ali ako se pod hitno nešto ne promeni, sada i juniori traže strance. Zatražiću prijem kod ministra sporta, da probamo nešto da uradimo, ako nastavimo ovako da radimo bićemo ispod zemalja koje su trenutno ispod nas”, rekao je Ivković gostujući u emisiji „Kažiprst“ na B92.

On je ponovio da je još uoči šampionata Evrope u Sloveniji doneo odluku da završi petogodišnju misiju na mestu selektora Srbije, istakao je da će ostati uz Savez, da se neće mešati u njegov rad, pre svega po pitanju naslednika, jer bi bio pristrasan, ali je naglasio da bi trebalo da se iskoristi iskustvo Aleksandra Kesara, koji je pet godina bio njegov asistent.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter