0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Ostvaren primarni cilj: Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Objavljeno: 21.09.13 u 19:14
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Italijom 76:64 (27-11 14-16 14-17 21-20) zauzela je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji koje se igra 2014. godine.

Uspeli su izabranici Dušana Ivkovića da smognu snage posle dva teška poraza i da može se reći sigurnom i rutinskom igrom pobede Italijane i ostvare ono što je bio primarni cilj pred odlazak na ovo Evropsko prvenstvo.

Od početka utakmice ‘Orlovi“ su imali opipljivu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i +16. Italijani su imali raspoloženog Luiđija Datoma koji je postigao 19 poena.

Kapiten Nenad Krstić bio je najefikasniji igrač u našoj reprezentaciji sa 17 poena, dok su po 12 postigli Nedović, Bjelica i Marković.

Tok meča:

4/4 Srbija je ostvarila osnovni cilj koji je zadat pre Evropskog prvenstva. Zahvaljujući pobedi nad Italijom i osvojenom 7. mestu u Sloveniji izabranici Dušana Ivkovića Plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Španiji 2014. godine.

3/4 Žestok tempo viđen je i nakon dolaska ekipa za poluvremena. Srb ija je sačuvala rezutlatsku prednost iako su Italijani bili ti koji su rezultatski bili bolji u trećoj četvrtini 14-17.

2/4 Nervoza je obeležila početak druge deonice, nije bilo poena iz igre puna dva minuuta.Smanjili su Italijani na -11, a naš prazan hod je prekinuo Kalinić odličnom blokadom. Micić je ipak pred kraj poluvremena sjajnom trojkom u finišu sačuvao solidnu prednost Srbije. Na kraju poluvremena je bilo 41:27.

1/4 Počela je utakmica za 7. mesto na Evropskom prvenstvu između Srbije i Italije ali što je znatno važnije i borba za preostalo mesto na koje vodi na Svetsko prvenstvo u Španiji sledeće godine. Odlično su izabranici Dušana Ivkovića otvorili utamicu i sa +16 okončali prvu četvrtinu.

Nikada nismo sa tolikim nestrpljenjem i strepnjom čekali meč za sedmo mesto na Evrobasketu! Ovoga puta susret između Srbije i Italije odlučiće o tome koja će se selekcija poslednja plasirati na Mundobasket u Španiji.

Svoje šanse i to dve prokockali su i orlovi i azuri, prvo u četvrtfinalu protiv Španije, odnosno Litvanije, a zatim u prvim mečevima u borbi za plasman protiv Slovenije i Ukrajine. Dok se za orlove može reći da su očekivano izgubili ove mečeve (samo nisu morali sa tolikom razlikom), za Italijane se to ne može tvrditi. Ako ništa drugo morali su da dobiju Ukrajince, ali ih je Džiter upropastio na tom duelu.

Naši su imali dan više odmora i mogli bi to da iskoriste, jer su azuri i dalje u šoku.

Svakako ćemo gledati neizvestan meč, Italija u sastavu ima igrače poput Belinelija, Đentilea i Datomea, ali su slabiji pod košem, gde smo mi najjači.

Verujemo u tim Dušana Ivkovića, a videćemo da li će se na kraju u Srbiju vratiti ipak kao pobednici i sa ostvarenim prvim ciljem, a to je plasman na Mundobasket.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter