0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Fratelo odveo Ukrajinu na SP, Italija protiv Srbije za 7. mesto (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.13 u 16:06
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U utakmici za plasman od 5. do 8. mesta na Eurobasketu u Sloveniji reprezentacija Ukrajine je savladala selekciju Italije sa 66:58 (13:17, 22:17, 16:14, 14:10) te će tim kojem su davane male šanse da prođe i prvi krug na ovom takmičenju, ali koji ima veliko svetsko trenersko ime na klupi –  Majka Fratela, igrati na Mundobasketu pre velikih košarkaških nacija poput Rusije, Grčke, Turske i Italije ili Srbije.

U potpuno izjednačenom meču reprezentacija Ukrajine je ključnu prednost stekla početkom četvrtog perioda kada je serijom 8:0 došla do čak 11 poena prenosti (59:48), a kako je u tom trenutku ostalo još nešto više od pet minuta igre bilo je jasno da će „azuri“ teško nadoknaditi prednost protivnika.

Ipak, imali su Italijani svoju šansu pošto su na minut pre kraja smanjili na -5 (63:58) i loptu u svom posedu, ali je odličnom blokadom Ćinćarinija Kravcov otklonio poslednju dielmu oko pobednika.

Judžin Džeter sa 20 poena bio je najbolji akter meča, a pored njega u ukrajinskoj selekciji istakli su se Pustozvonov i Mišula sa po osam pogodaka. Na drugoj strani udarni trio Aradori (15), Datome (11) i Đentile nijeimao pravo podršku ostatka tima, a posebno je podbacio Belineli koji je imao samo osam poena (šut iz igre 2/18).

Italija će u subotu od 17.30 časova igrati protiv selekcije Srbije za sedmo mesto na turniru, poslednje koje vodi na Svetsko prvenstvo u Španiji naredne godine. U potpuno nevažnom meču Slovenija i Ukrajina će odlučivati o tome ko će završiti na petom, a ko na šestom mestu.

Danas su na programu i polufinalni dueli u kojima će se sastati Litvanija i Hrvatska (17.45h) odnosno Francuska i Španija (21.00h).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter