0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Krstić: Ova selekcija zaslužuje Mundobasket

Objavljeno: 19.09.13 u 18:28
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je posle još jednog debakla orlova i to od Slovenije da ovaj sastav zaslužuje da ipak ode na Mundobasket sledeće godine. Za to im ostaje još jedna šansa i to u meču za sedmo mesto koji je na programu za dva dana.

„Ovi momci su zaslužili plasman na Svetsko prvenstvo. Iskreno, mnogo boli ovaj poraz. Odigrali smo skoro identično kao protiv Španije, sa dosta straha i nesigurnosti. Moramo da vidimo kako da se dignemo i pobedimo u tom poslednjem meču. To što imamo mnogo mladih igrača nije opravdanje.“

Selektor Dušan Ivković smatra da nije bilo vremena za reakciju igrača posle katastrofe protiv Španije.

„Neću da kažem da gubimo atmosferu, ali je sigurno da ćemo stručni štab i ja reagovati. Sada moramo da damo podršku našoj ekipi, a ne da kritikujemo. Uložili smo veliki trud i mislim da će nam osnovni motiv biti da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. U Španiji možemo da budemo ozbiljan tim, samo da nas zaobiđu povrede i da dodamo malo iskustva.

Nije bilo vremena za reakciju između dve utakmice. Izgubili smo utakmicu već posle prve četvrtine, kada je naša odbrana igrala bez želje. Bilo je jasno da nemamo ritam i organizaciju igre. Izgledalo je da dva tima igraju u dve raličite brzine.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter