0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Ivković: Počinje nova faza

Objavljeno: 17.09.13 u 14:14
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivkovića izjavio je danas da nacionalni tim mora da zaboravi sve urađeno do sada i u četvrtinalni meč prvenstva Evrope sa Španijom uđe maksimalno skoncentrisano.

„Potrebno je da budemo realni i koncentrisani, da zaboravimo sve urađeno do sada, da smo u prve dve faze šampionata bili prvi u grupi ispred mnogo kvalitetnijih timova. Započinjemo novu fazu u kojoj je potrebno da dobijemo jednu od preostale tri utakmice na turniru. Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji u kojoj smo mi najranjivi i gde imamo najviše povreda“, rekao je Ivković, a preneo sajt KSS.

On je naglasio da prednost Srbije može da bude centarska linija, iako Španci na toj poziciji imaju dominantnog Marka Gasola.

„Bekovsku liniju Španije čine četiri igrača sa NBA iskustvom, Stefan Marković je tek danas ustao iz kreveta i ne može da potrči, dok je Nemanja Nedović odradio samo mali deo šuterskog treninga. U prednjoj liniji imaju dominatnog Gasola, ali ipak mislim da smo na centarskoj liniji u određenoj prednosti, zbog dužine klupe, timske igre i kvaliteta. Trudićemo se da uz podršku navijača pružimo najviše što možemo, ali ponavljam da nikad nismo bili u ovakvoj situaciji, sa ovoliko velikim brojem povreda“, istakao je Ivković.

On je dodao da cilj srpskog tima ostaje isti, plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

Kapiten Nenad Krstić, takođe očekuje težak meč, jer podmlađena reprezentacija Srbije prvi put na šampionatu igra eliminacionu utakmicu.

„Kao prvi u grupi, nismo očekivali da za protivnika u četvrtfinalu dobijemo selekciju Španije. Ali, ova ekipa je tako napravljena da protiv svakog rivala igra na pobedu. Bićemo maksimalno spremni i koncentrisani da se borimo i odigramo kao protiv selekcije Francuske“, rekao je Krstić.
Četvrtfinalni meč Srbija-Španija na programu je sutra od 17.45 u hali Stožice.

Utakmica sa Španijom biće sedmi duel dve selekcije u poslednjih pet godina na velikim takmičenjima, četvrti na kontinetalnim šampiontima.
Španci se najradije sećaju trijumfa u finalu EP 2009. u Poljskoj (85:63), dok su im se Ivkovićevi izabranici revanširali godinu dana kasnije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj (92:89), trojkom Miloša Teodosića u poslednjem napadu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter