0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Hrvati poslali Grke kući (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.13 u 16:46
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija hrvatske osvojila je prvo mesto u grupi F pošto je u 3. kolu savladala selekciju Grčke i to posle dva produžetka sa 92:88 (16:17, 20:17, 15:16, 19:20, 7:7, 15:11), te će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajine, dok je za Helene ovo takmičenje završeno.

U više nego izjednačenoj utakmici u kojoj se mnogo puta menjao tim koji je u vođstvu na kraju je više sreće, ali i umeća imala selekcija Hrvatske. U samu završnicu utakmice Hrvati su ušli sa tri poena viška, ali je Nikos Zisis trojkom na 10 sekundi pre isteka 40. minuta uspeo Grcima da donese produžetak pošto se Ukić u poslednjem napadu nije najbolje snašao.

Mogao je Zisis da reši pobednika nakon prvog produžetka pošto je lopta u poslednjem napadu išla njemu u ruke, prošao je sporijeg Luku Žorića, ali nije uspeo da položi loptu u koš pošto se ona od obruča odbila Hrvatima u ruke. Nisu imali snage Grci da naprave potpuni preokret u drugom produžetku iako su nadoknadili šest poena zaostatka, međutim „vaterni“ su bolje priveli kraju utakmicu i zasluženo osvojili prvo mesto u grupi.

Svakako bi trebalo istaći da su Grci igrali bez povređenih Papanikolaua i Mavrokefalidisa, dok je Spanulis početkom prvog produžetka zaradio petu ličnu.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 22 poena, Ante Tomić je dodao 15, Roko Leni Ukić 14 i Donte Drejper 13 poena. Na drugoj strani je Burusis postigao 21, Spanulis 18, a Kajmakoglu i Zisis po 14.

U preostale dve utakmice 3. kola grupe F sastaju se Španija i Italija od 17.45 časova (poraženi iz ovog duela najverovatnije ide na Srbiju) odnosno Slovenija i Finska od 21 sat.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter