0
Košarka

Nelson, Ristić i Mitrović se igrali na Kališu

Objavljeno: 13.09.13 u 22:12

5233060af28c6viseod_headline

Na otvorenim terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu u petak je bilo poprilično živo. To i ne čudi s obzirom da je manifestacija koja je održana nosila naziv Više od igre. E, upravo tako je i bilo.

U organizaciji Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Stari grad veoma uspešno je realizovana akcija koja je za cilj imala da populaciju osoba sa ometenošću u razvoju približi široj društvenoj zajednici i istakne značaj bavljenja sportom. Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom u skladu sa svojim aktivnim učešćem u društevno-odgovornim projektima ovakvog tipa rado se odazvala pozivu, a prvotimci crveno-belih Demarkus Nelson, Luka Mitrović i Dušan Ristić su bili prava atrakcija.

Preko 60 korisnika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometenih u razvoju Stari Grad se družilo sa Zvezdinim košarkašima, a aktivno su učestvovali i na terenu, pod obručima. Iskazali su veliku ljubav prema košarci, svaki postignut koš u prisustvu Nelsona, Mitorvića i Ristića bio prporaćen oduševljenjem, a uživali su i u takmičenju i igranju sa prvotimcima Crvene zvezde. U znak zahvalnosti i kao uspomenu na lepo druženje korisnici Dnevnog boravka Stari grad su košarkašima Crvene zvezde doneli poklone koje su sami napravili.

Celokupnu manifestaciju podržao je i svojim prisustvom uveličao novi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a među učesnicima su bili i vaterpolisti Crvene zvezde Nikola Rađen, Denis Šefik i Andrija Prlainović. U akciji Više od igre učestvovale su i male gimnastičarke iz kluba Ritam, koji vodi naša proslavljena gimnastičarka Milena Reljin, kao i karatisti iz kluba Singidinum i Romanija iz Republike Srpske.

– Zaista sam uživao. Ovo je bilo mnogo lepo druženje. Ovakve manifestacije se veoma često organizuju u Americi, NBA klubovi veliku pažnju poklanjaju humanitarnom radu i zato sam veoma srećan i ponosan što i Crvena zvezda ide tim putem – bio je komentar Demarkusa Nelsona, a na njegovu priču nadovezao se Luka Mitrović:

– Uvek sam se rado odazivao na akcije ovakvog tipa i tako će biti i u budućnosti. Srce mi je zaista puno kada sam u prilici da nekog tako usrećim kao što je ovoga puta to bio slučaj sa korisnicima Dnevnog boravka Stari grad. Smatram da je potrebno da se svi malo više potrudimo kako bi se osobe koje su ometene u razvoju i koje su neretko izložene različitim oblicima diskriminacije približile široj društvenoj zajednici. Ovo je samo jedan mali korak i zato mi je veoma drago da sam bio deo svega toga – zaključio je Mitrović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter