0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Duda: Nedovoljna mentalna i duševna priprema pojedinaca

Objavljeno: 13.09.13 u 20:46
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković je posle neočekivanog poraza i to od Ukrajine još jednom kritikovao igrače, ali je rekao i da ostaje optimista.

„Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobedila. Imali su istrajnost i samopouzdanje i to posle debakla koji su pretrpeli protiv Letonije. Mislim da smo imali dosta problema od početka. Ušli smo u kontra ritam i dozvolili lake poene protivniku. Odigrali smo slabu utakmicu. Imali smo igrače bez učinka, a tako ne može da se igra na prvenstvu Evrope. Želja je postojala, ali nije bilo reakcije. Za to više nema opravdanja da smo mladi. Mnoge lopte smo izgubili iz ruku što znači da tim nije bio mentalno spreman.“

Ivković je prokomentarisao i novu jako lošu partiju u nizu i to protiv slabih rivala.

„Već drugu utakmicu igramo loše i to protiv timova koji nisu ostavili neki specijalan utisak. Igrali smo protiv obe ekipe tokom priprema, ali ni to nam nije pomoglo. Na odbranu Ukrajinaca nismo imali rešenje. To što smo skupili 18 skokova, imali smo svega 11 poena na to vreme. A oni su iz 11 skokova imali 15 poena.

Mi možemo da se dignemo treningom, zajedništvom i komunikacijom. Dosadašnje greške smo analizirali, razgovore obavili. Ono što brine jeste nedostatak reakcije na terenu a to znači da je nedovoljna mentalna i duševna priprema pojedinih igrača. Moramo da im damo podršku. U nedostatku iskustva oni gube samopouzdanje. Ali moram da vam kažem da sam i dalje veliki optimista.“

U nedelju sledi meč protiv Francuske.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter