0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Možemo i moramo mnogo bolje

Objavljeno: 12.09.13 u 20:33
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Posle trijumfa protiv Belgije košarkašima Srbije potreban je još jedan uspeh kako bi i teoretski potvrdili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Selektor Dušan Ivković u obraćanju novinarima je istakao da nema dilemu da će se naš tim naći među osam najboljih na šampionatu, ali da može i mora da igra mnogo bolje.

„Ovaj tim je protiv Litvanije i Letonije pokazao da može da odigra na kvalitetnom niovu. Imali smo grešaka, olako primljenih poena u nekim utakmicama, ali ne može da budu mesta nezadovljstvu jer smo na pragu četvrtfinala. Ali, u tim mečevima moramo da odigramo mnogo bolje, a to ovaj tim može“, jasan je selektor Ivković.

Dušan Ivković smatra da selekcija Ukrajine zaslužuje maksimalan respekt zbog prikazanih igara na Evropskom prvenstvu u Sloveniji gde je ostvarila već četiri trijufma.

„Ukrajinci su znatno popravili igru u odnosu na pripremni period. Ne smemo se nikako zavaravati ubedljivom pobedom na „Trofeju Beograda“, jer oni nisu bili kompletni, na tom meči im se tek priključio plejmejker Džeter, njihov siguno najbolji igrač. Dobro su vođeni od američkog trenerskog tima. Dosta investiraju u ovu ekipu, jer su domaćini narednog Evropskog prvenstva. Imaju određenu širinu u napadu, pogađaju u proseku deset trojki i to sa dosta visokim procentom usepšnosti. Naša agresivnost i šut zato moraju da budu na dobrom nivou. Za sada nas dobra odbrana i realizacija kontranapada drži u pravom ritmu“, smatra selektor „orlova“.

Bogdan Bogdanović takođe ne očekuje laku utakmicu protiv selekcije Ukrajine.

„To što smo ih lako pobedili u Beogradu ne mora ništa znači. Tada nisu mogli da računaju na Sergija Gladira koji im je u Sloveniji najbolji igrač. Radi se o ozbiljnom timu koji igra veoma dobro. Odigrali su dobro protiv svih ekipa u prvoj fazi šampionata. Ipak, verujem da ćemo ostvariti pobedu koja će nam dosta značiti na planu samopouzdanja i jačanja timskog duha“, rekao je Bogdanović.

Reprezentativci Srbije održali su dvočasovni trening u maloj sali dvorane „Tivoli“ gde su pripremali taktiku pred sutrašnji duel sa selekcijom Ukrajine koji je na programu u 17.45 časova.

hotsport.rs/kss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter