0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Treba da izvučemo pouke

Objavljeno: 10.09.13 u 19:42
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred poslednji trening u Kranjskoj Gori posle koga sledi put u Ljubljanu na drugi deo Evropskog prvenstva, selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković napravio je kratku analizu prvih pet utakmica na šampionatu i izneo očekivanja pred sledeći susret protiv selekcije Belgije.

„Imali smo sastanak na kojem smo analizirali do sada urađeno i ono što nas čeka u nastavku turnira. Evidentno je da će biti sve teže i teže, ali ono što je još važnije da imamo dosta prostora za korekcije i napredak. Ovo je mlad, perspektivan tim za koji verujem da neće biti pod pritiskom, iako vrlo često ima odsustvo koncentracije i dosta primljenih lakih poena. Takođe, imamo 12 asistencija u proseku, ali i isto toliko grešaka, što utiče na kontrolu utakmica čime nisam zadovoljan. U ovom trenutku na te stvari ne možemo da reagujemo treningom, već povećanjem timskog duha. Protivnicima dopuštamo oko 73 poena. Potrebno je da odbrana bude znatno bolja, moramo da znamo kako da se branimo, a u napadu kroz mnogo više kreacije dolazimo do što više lakih poena“, izjavio je Ivković, a potom je dodao:

„Da ne bude samo da kritikujem, izuzetno sam zadovoljan pristupom igri, odnosom igrača prema svakoj utakmici. Bez prenetih bodova u drugu fazu šampionata, teško je izboriti plasman u četvrtfinale, da nam je neko pre starta Evropskog prvenstva ponudio dva bili bismo presrećni, a mi u Ljubljanu putujemo sa četiri boda zbog čega igrači zaslužuju velike čestitke. Ali, nikako nema mesta euforiji, odsustvu koncentracije, već treba da izvučemo pouke“, rekao je selektor Srbije.

Duda Ivković poslednji trening u Kranjskoj Gori uglavnom je posvetio pripremi i postavci meča sa Belgijom.

„Belgijski tim ima nekoliko iskusnih igrača koje predvodi Aksel Ervel. Imaju i dosta dobrih šutera, koji na ovom turniru nemaju visok procenat uspešnosti. Međutim, na velikim takmičenjima se ne gleda individualna statistika, već timska igra. Mi poštujemo svakog protivnika. Sigurno da imamo kvalitetniji tim od selekcije Belgije, ali moramo na pravi način da postavimo i pripremimo utakmicu, smanjimo oscilacije i da imamo mnogo bolju kontrolu“, zaključio je Dušan Ivković, selektor reprezentacije Srbije.

Prvi meč druge faze Evropskog prvenstva u Sloveniji Srbija igra u sredu 11. septembra od 17.45 časova u ljubljanskoj dvorani „Stožice“.

hotsport.rs/kss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter