0
Košarka

Nove sudijske greške na štetu Makedonaca

Objavljeno: 06.09.13 u 12:13

makedonija-litvanija

Sudije na Eurobasketu baš su se okomile na reprezentaciju Makedonije pošto su i drugog dana takmičenja napravile veliki propust na štetu naših južnih komšija.

Podsećamo da je Makedoncima u sredu praktično ukradena pobeda u duelu sa Crnom Gorom i da je njihova žalba uz potpuno besmisleno objašnjenje odbijena od strane FIBA, da bi na meču protiv Litvanije u trenutku kada su već uhvatili rezultatski priključak arbitri ponovo naudili ekipi Aleša Pipana.

Naime, nakon jedne borbe za loptu dosuđen je prekršaj za Litvaniju, a ta odluka je posebno iziritirala Peru Antića koji je prigovorio i zbog toga dobio tehničku grešku. S obzirom da su Makedonci u tom trenutku imali samo dva timska prekršaja i da faul nije bio pri šutu prema pravilima Litvanci bi trebalo da dobiju dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

Međutim, namerom ili još jednim velikim previdom sudije su Litvancima dodelile četiri slobodna bacanja nakon kojih se ekipa sa Baltika ponovo odlepila rezultatski i na kraju trijumfovala sa devet poena razlike.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter