0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Rutinska pobeda Srbije protiv BiH (FOTO)

Objavljeno: 05.09.13 u 17:40
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkšaka reprezentacije Srbije pobedila je u drugom kolu B grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji, selekciju Bosne i Hercegovine 77:67 (28-16 17-15 19-18 13-18) i tako upisala drugu pobedu na šampionatu.

Odlučnu partiju pružili su izabranici Dušana Ivkovića i njhova pobeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Zahvaljujući odbrani koja je bila na veoma visokom nivou ‘Orlovi’ su dolazili u poziciju da kontrama i polukontrama stignu do lakih poena što je već sredinom prve četvrtine donelo dvocifrenu razilku.

U istom tempu nastavili su naši košarkaši i u drugoj i trećoj četvrtini pa je prednost Srbije rasla i do +28.

Najfikasini igrač bio je Stefan Marković sa 15, Raško Katić ubacio je 12, a Nemanja Nedović 10 poena. Đedović je kod selekcije BiHpostigao 17, a Teletović 16 poena.

Kraj utakmice: Vrlo dominanta partija Srbije protiv Bosne i Hercegovine daje za pravo da se nadamo da ova selekcija može bez većih prblema da se umeša u borbu za medalje. Visok ritam igre u prvom poluvremenu i početkom treće četvrtine potpuno je slomio protivnika, pa je pad temap u poslednjom periodu bio potpuno nebitan. Sjajnu partiju pružio je Stefan Marković koji je ubacio 15 poena, imao 7 skokva i tri ukradene lopte. Sa druge strane u reprezentaciji BiH dominantan je bio Nihad Đedović sa 17 poena,  dok je Teletović postigao 16.

4/4 Čini se da su naši košarkaši prerano umrtvilo temopo utakmice, pa je u takvoj igri selekcija BiH došla u poziciju da smanju prednost. NIje pomogao i tajmaut Ivkovića pa je na ispod 6 minuta pre kraja utakmice Bosna prišla na +11. Orlovi su međutim ‘dodali gas’ koliko je bilo neophodno, priveli utakmicu kraju i stigli do druge pobede na Evropskom prvenstvu – 77:67.

3/4 Nastavili su ‘Orlovi’ u istom tempu i na početku drugog poluvremen i stvorili prednost od +22. Nakon toga došlo je do opuštanja u igri i to su igrači BiH znali da kazne i dođu na -10 (59:49). Usledio je tajmaut Ivkovića koji je dao rezultat i Srbija je i ovaj period rešila u svoju korist 19:18.

Poluvreme: Igru za respekt pružaju košarkaši Srbije koji na poluvremenu protiv Bosne i Hercegovine vode 45:31. Pre svega treba istaći impresinu igru u odbrani Stefana Marković, a povremeno i Kalinića i Katića, a iz takve igre otvrale su se kontre za lake poone. Marković je imao tri ukradene lopte, Kalinić je imao dve „krađe“, i po jednu Nedović, Bijelica i Katić. Na listi strelaca Marković je najefikasniji sa 9 poena, Nedović je ubacio 7, a Krstić i Katić po 6.

2/4 Nastavili su naši košarkaši u istom tempu i u drugoj četvrtini i postepeno uvećavali prednost koja je u jednom trneutku iznosila i +18. Prazan hod u igri Srbije u poslednjih tri miinuta četvrtine omogućio je reprezentciji BiH da smanji prednost, ali potom dve dobre odbrane ‘Orlove’ i laki poeni vratili su prednost na +14 (45:31).

1/4 Nakon što su reprezentativci BiH predvođeni Teletovićem imali početno vođstvo, probudili su se Dudini puleni i sa dve trojke (Marković, Nedović) doveli Srbiju u prednost 14:10. Nakon tajmauta koji je pozvao Dušan Ivković usledila je znatno bolja igra u odbrani naše selekcije, pa je uz par dobrih napada i jednu presečenu loptu i kontru Markovića Srbija otišla na +10 (22:12), nako čega je Aco Petrović zatražio tajmaut. Nastavili su Orlovi sa odličnom igrom do kraja četvrtine koju su dobili sasvim ubedljivo 28:16!

Da će ‘Orlovi’ igrati maksimalno na svakom meču potvrđuje i način na koji se bodre pred početak utakmice.

17.40 Odigrane su četiri utakmice drugog kola Evropskog prvenstva. Još jedno iznenađenje priredili su Letonci koji su naneli prvi poraz favorizovanim Crnogorcima, dok je Hrvatska jedva stigla do trijumfa nad Gruzijom.

Košarkaška reprezentacija Srbije danas igra protiv selekcije Bosne i Hercegovine utakmicu drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izabranici Dušana Ivkovića juće su u prvom kolu zabeležili pobedu nad Litvanijom, dok je BiH izgubila od reprezentacije Letonije.

„Srbija je, ako posmatramo rezultate u pripremnom delu, svakako prijatno iznenađenje. Mladi su i nisam očekivao da će igrati na tako visokom nivou, tako brzo. Mada, jedno su pripremne utakmice, a druga stvar je igranje na samom takmičenju. Bez obzira na sve, tim Srbije ima jasne konture, zna se ko šta radi.“ rekao je selektor BiH Aleksandar Petrović.

Današnji duel Srbije i BiH igra se od 17.45 u Jesenicama i biće to prvi zvaničan susret ove dve reprezentacije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter