0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Ivković: Shvatili smo da možemo da ih dobijemo

Objavljeno: 05.09.13 u 00:03
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor Srbije Dušan Ivković bio je zadovoljan pobedom svog tima protiv Litvanije rezultatom 63:56 na početku Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Ivković je bio uveren u trijumf i istakao da je jedna od najbitnijih stvari bila ta da se zaustavi Kleiza, što je njegov tim i učinio.

„Shvatili smo da možemo da ih dobijemo. To nije bila neka tajna. Pratio sam ritam litvanskog tima, odigrali su četiri kontrolne utakmice u finišu priprema, što nas je stavilo u položaj svežije ekipe. Igrači su znali sve to, uspeli smo da neutralizujemo Kleizu što ih je učinilo veoma nervoznim. Imali smo dobre poene iz tranzicije i mislim da smo zbog toga trebali i ubedljivije da trijumfujemo“, izjavio je Ivković nakon meča.

Selektor Srbije spušta loptu na zemlju i naglašava da bi nova pobeda protiv BIh donela podstrek mladoj ekipi.

„Ništa nam neće značiti ako ne prođemo u drugi krug. Ista je situacija, a nemamo ni 20 sati da se spremimo za utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Oni su tim koji igra veoma čudnu košarku. Onog momenta kada im se razigra Teletović biće veoma kvalitetan tim. Pobeda bi trebalo da bude podstrek za naše momke, ali moramo i da budemo svesni naših limita. Moramo da budemo koncentrisani“, poručio je Ivković.

Iskusni stručnjak se potom zahvalio navijačima koji su bili prisutni u velikom broju.

„Ne samo što su došli iz Srbije, već sam video da ih je bilo iz Bijeljine. U Banjaluci smo imali obećanje da ćemo dobiti podršku na prvenstvu, tako je i bilo. Hvala svim navijačima, kao da smo igrali na domaćem terenu“, zaključio je Ivković.

Košarkaška reprezentacija Srbije u okviru 2. kola B grupe Evropskog prvenstva igra protiv selekcije Bosne i Hercegovine od 17.45 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter